Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul victimelor canadiene în urma prăbușirii avionului în Iran a fost revizuit în scădere

Twitter
avion prăbușit iran

Numărul victimelor canadiene în urma prăbuşirii unui Boeing 737 ucrainean miercuri, în apropiere de Teheran, a fost revizuit în scădere, trecând de la 63 la 57 de morţi din totalul celor 176 de pasageri, a anunţat vineri ministrul canadian al afacerilor externe, potrivit AFP, scrie Agerpres.

"Pe baza informaţiilor celor mai recente pe care le-am primit, am putut stabili că numărul victimelor canadiene este nu de 63, ci 57", a explicat Francois-Philippe Champagne în cursul unei conferinţe de presă. 

Această diferenţă se explică în special prin noile informaţii obţinute în cursul examinării documentelor de călătorie ale victimelor. 

Numărul total al pasagerilor aparatului Boeing 737 ucrainean care aveau ca destinaţie finală Canada rămâne neschimbat - 138, a adăugat el. 

Primul bilanţ al diplomaţiei ucrainene informa despre 82 de iranieni ucişi, 63 de canadieni, 10 suedezi, patru afgani, trei germani şi trei britanici. Alţi 11 erau ucraineni, între care 9 membri ai echipajului. 

Şeful diplomaţiei canadiene a confirmt de altfel că a eliberat doar două vize pentru 12 reprezentanţi canadieni aşteptaţi în ţara sa.

Citește și: Qassem Soleimani plănuia APOCALIPSA pentru diplomația SUA: Mai multe atentate asupra unor ambasade erau puse la cale

"Faptul că există deja două vize care au fost emise mă face să sper că vom putea rezolva rapid cazul celorlalte 10 vize de care este nevoie", a spus el. 

Reprezentanţii canadieni, în special Echipa permanentă de desfăşurare rapidă, a Ministerului canadian al Afacerlor Externe şi ai Biroului securităţii transporturilor (BST), se află în acest moment la Ankara. 

El a confirmat că este vorba despre 10 reprezentanţi consulari şi de doi anchetatori ai BST. 

Ministrul a mai anunţat crearea de către Canada a unui grup de coordonare cu Ucraina, Suedia, Afganistan şi Regatul Unit - ţări din care erau originare victime - care se va pronunţa "într-un singur glas" în favoarea unei anchete "complete şi transparente" asupra cauzelor prăbuşirii avionului. 

Ministerul canadian al Transporturilor a recomandat de altfel vineri companiilor aeriene canadiene "să evite să pătrundă în spaţiul aerian al Irakului şi Iranului din cauza riscului potenţial al unei activităţi militare sporite în regiune". 

La rândul său, premierul Justin Trudeau s-a deplasat la Toronto, unde a discutat în privat cu familii al 
victimelor, a adăugat Champagne. 

Avionul care asigura zborul PS752 al companiei Ukraine Airlines International (UAI) s-a prăbuşit miercuri, la vest de Teheran, foarte rapid după decolare. 

Iranul a negat categoric vineri ipoteza potrivit căreia avionul ar fi fost lovit de o rachetă iraniană, pistă privilegiată de mai multe ţări, între care şi Canada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.