Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul victimelor în urma eurupției vulcanului White Island din 2019 a crescut la 22

cnn.com
White Island, vulcan, noua Zeelandă

Poliţia neozeelandeză a revizuit joi la 22 de morţi bilanţul oficial al erupţiei vulcanului White Island (Insula Albă) din 2019 după decesul unui cetăţean german în vârstă de 64 de ani, informează AFP şi DPA, potrivit AGERPRES.

Horst Westenfelder a murit la data de 2 iulie din cauza complicaţiilor medicale cauzate de rănile suferite în timpul erupţiei, a declarat poliţia într-un comunicat.

Patruzeci şi şapte de persoane, majoritatea turişti australieni, au fost surprinşi la data de 9 decembrie 2019 de această erupţie care s-a produs în timp ce vizitau insula vulcanică situată în nordul Noii Zeelande.

Potrivit DPA, un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că această confirmarea a decesului lui Westenfelder a fost finalizată "imediat ce a fost posibil practic". Un medic legist a trebuit să decidă că moartea lui Westenfelder a fost cauzată de rănile suferite în erupţie şi, în plus, toate părţile relevante au trebuit să fie notificate în prealabil, a spus poliţia.

Este "incredibil" câte luni s-a luptat Westenfelder pentru viaţa sa, a declarat soţia lui, Angelika, citată într-o declaraţie a poliţiei. "Este o pierdere de neînlocuit pentru familia noastră, prietenii lui şi, desigur, pentru mine", a adăugat ea.

Efectul reportajului Recorder: șeful liberal, înfipt politic la șefia Apelor, a fost DEMIS

Pentru a marca împlinirea unui an de la erupţie, un eveniment de comemorare pentru familiile şi lucrătorii de la serviciile de intervenţii de urgenţă va fi organizat de tribul maori local Ngati Awa şi va fi ţinut un minut de reculegere la ora la care s-a produs erupţia, 2:11 GMT, notează DPA.

WorkSafe, agenţia care supraveghează standardele de siguranţă în muncă a deschis o anchetă cu privire la motivul pentru care turiştii au fost transportaţi pe insula privată la trei săptămâni după ce fusese ridicat nivelul de alertă de erupţie. Instituţia urmează să prezinte concluziile înainte de împlinirea unui an de la dezastru.

White Island, cel mai activ vulcan din Noua Zeelandă, se află la o distanţă de 48 de kilometri în larg de Whakatane.

Vulcanologii de la GeoNet, organizaţie care operează în regiune un sistem de monitorizare şi alertă, au descris la acea vreme erupţia drept "impulsivă şi de scurtă durată", cu un nor de cenuşă şi gaze vulcanice fierbinţi ce s-a ridicat până la peste 3.000 de metri deasupra craterului vulcanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.