Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul vizitei oficiale a lui Dacian Cioloș în Franța

big_img_20160120_135136

big_img_20160120_135136Prim-ministrul Dacian Cioloș a realizat o vizită oficială de două zile în Franța. Acesta a purtat discuții cu președintele francez François Hollande, prim-ministrul Manuel Valls și președintele Adunării Naționale, Claude Bartolone.

În cadrul întâlnirii cu François Hollande, Dacian Cioloș a reiterat interesul României de a face parte din spațiul Schengen, în timp ce președintele francez a declarat că cele două părți lucrează împreună la adoptarea Registrului European al pasagerilor care să permită verificări ale zborurilor din spațiul Schenghen. De asemenea, Hollande a lăudat activitatea lui Dacian Cioloș, inclusiv din perioada când acesta ocupa funcția de comisar european.

„Este pentru Franța atât prietenie, cât și recunoștință personală la adresa premierului Cioloș pentru că Franța își amintește că el a fost un excelent comisar european pentru agricultură, care a vegheat asupra negocierilor dificile, pentru a da agriculturii europene condițiile să se dezvolte, într-o perioadă grea pentru Franța și ceilalți membri, mai ales în domeniul creșterii animalelor.”

Cei doi oficiali au discutat despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Franța, dinamizarea cooperării politice şi economice, precum și consolidarea investițiilor reciproce.

„De asemenea, a fost evidențiat interesul României pentru menținerea și intensificarea cooperării sectoriale cu Franța într-o serie de domenii de interes comun, printre care infrastructură, energie, cercetare, agricultură, industria agro-alimentară, dar şi pentru Laserul de la Măgurele şi platforma de valorificare a acestuia, faţă de care partea franceză şi-a manifestat interesul”, se arată într-un comunicat oficial al Guvernului.

Cu ocazia vizitei oficiale din Franța, prim-ministrul a susținut o conferință în fața studenților universității franceze de relații internaționale SciencesPO. Ulterior, acesta a participat la o întâlnire separată cu studenții și masteranzii români de la SciencesPO.

Dacian Cioloș a participat și la o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Franța, unde și-a prezentat prioritățile guvernamentale, asigurându-i totodată pe aceștia de buna organizare a alegerilor viitoare.

Programul primei zile s-a încheiat cu vizitarea atelierului lui Constantin Brâncuşi, de la Centrul Pompidou, care găzduiește Muzeul Naţional de Artă Modernă. Aici a discutat cu Serge Lasvignes, directorul Centrului Pompidou, în perspectiva unei viitoare colaborări pe acțiuni pentru conservarea și perpetuarea memoriei sculptorului român, între această instituție și Ministerul român al Culturii.

În cea de-a doua zi, prim-ministrul a avut o întâlnire la sediul MEDEF International, cu şefii unor întreprinderi franceze, în prezenţa preşedintelui acesteia, Jean Burelle. Dacian Cioloș a prezentat oportunităţile de investiţii în România şi a transmis un mesaj de încredere investitorilor, alături de invitația de a veni să investească în România, în condițiile în care actualul guvern are un program economic care asigură predictibilitate legislativă, fiscală şi financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.