Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biletul pentru vizitarea Galeriilor Uffizi din Florenţa este unul dintre cele mai scumpe din Europa/ Cum stau preturile la ale mari muzee

The New York Times
Uffizi Gallery

Începând cu 2023, persoanele care vor să admire capodoperele artei italiene, de la Botticelli la Caravaggio, vor fi nevoite să cheltuiască ceva mai mult. De la 1 martie, cei care doresc să viziteze Galeriile Uffizi din Florența vor plăti un bilet de 25 de euro, în loc de 20 în prezent. O creștere care plasează celebra galerie în fruntea clasamentului celor mai scumpe muzee din Italia și chiar din Europa.

Singurul loc din peninsulă unde biletul costă mai mult este Veneţia, unde o persoană care vrea să viziteze Palatul Dogilor, Muzeul Correr, Muzeul Naţional de Arheologie şi Sălile Monumentale ale Bibliotecii Naţionale Marciana (adică Muzeele Veneţiene), trebuie să plătească 25 de euro, dacă biletul este rezervat cu 30 de zile înainte, altfel, 30 de euro. 25 de euro pare o cifră mare în comparație cu tariful perceput de alte instituții de cultură europene, precum Muzeul Luvru din Paris, unde se intră cu 17 euro, El Prado din Madrid (15 euro), ca să nu mai vorbim de muzeele din Londra unde intrările la British Museum și National Galery sunt gratuite pentru toată lumea.

Trebuie precizat totuşi că aceste muzee primesc finanțări importante de la statele de care aparțin, după cum precizează Galeria Uffizi: ''Luvrul primește 100 de milioane de euro pe an de la statul francez doar pentru cheltuielile curente''.

Majorarea preţului biletelor la Florența va fi valabilă exclusiv pentru sezonul de vârf (1 martie – 30 noiembrie) și a fost aprobată în unanimitate de Consiliul de Administrație al muzeului ''pentru a face față creșterii costurilor din sectorul energiei și construcțiilor''. Ministrul culturii, Gennaro Sangiuliano, s-a exprimat în favoarea majorărilor, afirmând că este corect ''trebuie să ne adaptăm la standardele europene''. Adevărat, dar cât costă vizitarea principalelor muzee italiene?

În linii generale, niciun bilet nu depășește 20 de euro. La Roma, biletul pentru a vizita Muzeele Vaticanului costă 17 euro (fără rezervare online, sau cu 5 euro mai mult, deci 22 de euro, cu rezervare online, ''skip the line''). 16 euro este în schimb costul biletului pentru a vizita Colosseumul, Forumul Roman și Dealul Palatin (cu acces doar la primul și al doilea inel). Pentru cei care vor să viziteze subteranele Colosseumului (Full Experience Underground) şi arena, preţul este de 22 de euro (primesc un pass care este valabil 2 zile).

Intrarea la Muzeul Egiptean din Torino cu un bilet cu preț întreg costă 15 euro și aceeași sumă se plătește pentru a intra în Pinacoteca di Brera din Milano (unde, printre altele, biletul permite intrarea nelimitată pentru următoarele trei luni). La Pompei, biletul pentru a vizita celebrele săpături ale orașului roman antic costă 20 de euro cu acces prioritar. În final, la Tivoli, oraș cu trei situri de patrimoniu UNESCO, accesul la Vila Adriana costă 12 euro, în timp ce cu Passul Villae care costă 25 de euro se pot accesa trei situri arheologice timp de trei zile: Vila Adriana, Villa d'Este și Templul lui Ercole Vincitor.

Dintre principalele muzee publice italiene, singurul bilet care depășește costul noului tarif de la Galeriile Uffizi din Florența este, așadar, abonamentul unic pentru muzeele din Veneția: 25 de euro pentru accesul la Palazzo Ducale, pentru a vizita Muzeul Correr, Muzeul Național de Arheologie şi Sălile Monumentale ale Bibliotecii Naționale Marciana.

Intrarea la Muzeul Luvru din Paris costă 17 euro (cu o suprafață de peste 60.000 de metri pătrați și 30.000 de lucrări, cel mai vizitat din Europa, cu aproximativ 8 milioane de vizitatori pe an), în timp ce pentru Muzeul D'Orsay (unde se păstrează capodoperele impresionismului francez), costul este de 14 euro. La Viena, intrarea la Kunsthistorisches Museum costă 18 euro (biletul întreg pentru un adult), în timp ce un bilet la Muzeul Prado din Madrid costă 15 euro. Vizitarea Ermitajului din Sankt Petersburg costă 500 de ruble care valorează în prezent ''doar'' 6,50 euro. La muzeele din Londra, cum ar fi British Museum și National Gallery, biletele sunt gratuite. Pentru a găsi un cost apropiat cu cel al Galeriilor Uffizi din Florența (dar tot nu atât de mare precum cel florentin) trebuie să ne deplasăm ceva mai spre nord, la Amsterdam, unde intrarea la Muzeul Van Gogh costă 20 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.