Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bill Gates crede în beneficiile consumului de carne sintetică: 'Toate țările bogate ar trebui să treacă la vită sintetică'

EXQUIS
Bill Gates

Bill Gates a răspuns în weekendul trecut la întrebări legate de investițiile sale în terenuri agricole, în timpul sesiunii „Ask Me Anything” (AMA) de pe platforma socială Reddit, informează site-ul AFN.

Carne sintetică

Într-un interviu de promovare a cărții la „MIT Technology Review” de luna trecută, Gates a susținut că în societățile cu venituri ridicate trebuie să fie înlocuit consumul de carne de vită cu alternative „sintetice”.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

„Nu cred că în cele mai sărace [...] țări se va consuma carne sintetică. Dar cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la vită sintetică”, a spus el. Întrebat dacă „va fi vreodată abordabilă” carnea crescută din celule, Gates a afirmat că producători de proteine provenite din plante ca Impossible Foods și Beyond Meat „au o foaie de drum pentru calitate și una pentru costuri care le fac total competitive”.

De ce cumpără terenuri agricole

El a fost întrebat în sesiunea de întrebări: „Hey Bill! De ce cumperi atât de mult teren agricol?”, el a precizat că cercetările despre semințe și biocombustibilii au fost motivele principale.

Nimeni nu se aștepta la asta! De ce investeșe Bill Gates în agricultură

„Grupul meu de investiții a avut această opțiune. Nu este legată de schimbarea climei”, a scris Gates în răspuns, făcând precizarea deoarece sesiunea era legată de lansarea cărții sale „How To Avoid a Climate Disaster”. „Sectorul agricol este important. Cu semințe mai productive putem evita despăduririle și ajuta Africa să facă față climei dificile cu care se confruntă. Nu se știe cât de ieftini vor fi biocombustibilii, dar dacă dacă vor fi ieftini vor rezolva emisiile avioanelor și camioanelor”.

În ianuarie, revista americană „The Land Report” a dezvăluit că Bill și Melinda Gates au cel mai mare portofoliu privat de teren agricol din SUA, toalizând 98.000 de hectare.

Acestea fac parte din cele 109.000 ha aparținând cuplului și entităților asociate, aflate în 19 state americane, cu cele mai mari dețineri în Louisiana (28.000 ha), Arkansas (19.500 ha) și Arizona (10.500 ha).

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Un purtător de cuvânt de la Cascade Investments – probabil grupul de investiții menționat de Bill Gates, care îi este președinte – a evitat atunci să comenteze despre dețineri specifice de teren. Dar a spus pentru „The Land Report”: „Cascade susține puternic agricultura durabilă”. Firma este acționară în companiile de proteine din plante Beyond Meat și Impossible Foods, ca și în producătorul de mașini agricole John Deere.

A cumpărat teren și în 2017

Cea mai mare achiziție a fost făcută în 2017, când a plătit 520 de milioane de dolari pentru 61 de proprietăți de la Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB). Acele terenuri – care par a fi cea mai mare parte din proprietățile agricole ale lui Gates – aparținuseră anterior lui Agriculture Company of America, un trust de investiții imobiliare achiziționat de CPPIB în 2013.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

În ianuarie, Fundația Bill & Melinda Gates a anunțat că a creat o nouă entitate nonprofit numită Gates Ag One, care va încerca „să accelereze eforturile de a oferi micilor fermieri, mulți din aceștia fiind femei, acces la mijloace și inovații necesare îmbunătățirii durabile a productivității recoltelor și căi de adaptare la schimbările climei.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.