Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bill Gates îl 'înțeapă' pe Elon Musk: Miliardarul ar prefera să plătească pentru vaccinuri decât să călătorească pe Marte

vox-cdn.com
Bill Gates

Miliardarul Bill Gates a declarat că ar prefera să plătească pentru vaccinuri decât să călătorească pe Marte, despre care nu crede că este o bună utilizare a banilor.

"De fapt, este destul de scump să mergi pe Marte. Poți să cumperi vaccinuri împotriva rujeolei și să salvezi vieți cu 1.000 de dolari pentru fiecare viață salvată", a declarat el pentru BBC.

Cofondatorul Microsoft crede, de asemenea, că inteligența artificială va transforma "destul de dramatic" umanitatea.

El a spus: "Ne va ajuta să analizăm întrebări medicale și științifice. Nu este vorba doar de roboți, ci ne va ajuta și să citim și să scriem.

"De fapt, s-au înregistrat mai multe progrese în acest domeniu decât pe partea de robotică. Ambele ne vor oferi o productivitate mult mai mare."

Bill Gates, sperietoare pentru conspiraționiști

Bill Gates a vorbit, de asemenea, despre surpriza sa de a deveni imaginea teoriilor conspirației în timpul pandemiei Covid-19.

"Nu mă așteptam la asta", a spus el, referindu-se la sugestiile că a profitat de pe urma virusului sau că l-a declanșat el însuși.

"În timpul pandemiei, au existat zeci de milioane de mesaje care spuneau că eu am provocat-o intenționat sau că urmăresc oamenii. Este adevărat că sunt implicat în vaccinuri, dar sunt implicat în vaccinuri pentru a salva vieți."

"Aceste mesaje au cam inversat acest lucru. Cred că oamenii caută "bau-bau-ul" din spatele cortinei, explicația prea simplistă. Malevolența este mult mai ușor de înțeles decât biologia."

Relația cu Jeffrey Epstein

Gates a vorbit, de asemenea, despre cum, la fel ca mulți alți filantropi, l-a întâlnit pe Jeffrey Epstein, infractor sexual și finanțator.

"Sunt cu siguranță mai atent acum decât atunci când am făcut asta. Fac un pic mai multă diligență. S-ar putea să fac din nou o greșeală. Sunt în lume și nu încerc să fiu un recluzionist."

"După standardele bunicii mele, sunt nebun"

Gates, care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții ca fiind cea mai bogată persoană din lume, a donat zeci de miliarde de dolari pentru cauze filantropice, care vizează adesea sănătatea globală, în special a copiilor.

În prezent, el își împarte timpul între schimbările climatice și eradicarea malnutriției și a unor boli precum poliomielita și malaria.

La întrebarea dacă este cumpătat în viața personală, Gates a spus: "Nu am un dulap gigantic. Nu port bijuterii. Când despachetez un cadou, nu iau ambalajul și îl împăturesc pentru a-l folosi din nou. Bunica mea nu a aruncat niciodată în viața ei o pungă de hârtie sau vreun șnur pe un pachet. Așa că, după standardele ei, sunt nebun."

Bill Gates a divorțat de soția sa, Melinda, în mai 2021. Când a fost întrebat dacă i-ar plăcea să găsească din nou dragostea, el a spus: "Sigur, nu sunt un robot".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.