Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biografia lui Nicolae Burnete, propus ministru al Cercetării: A fost șef de atelier, acum e președinte al Senatului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca

Nicolae Burnete

Nicolae Burnete, propus ministru al Cercetării, este profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, unde a fost decan al Facultăţii de Mecanică. A mai deţinut, între altele, funcţia de director general adjunct la Direcţia Generală Învăţământ Superior în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Născut pe 4 iunie 1960, a urmat cursurile Liceului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba-Iulia, în perioada 1975 – 1977, apoi a absolvit ca şef de promoţie Liceul nr.1 din Alba Iulia, unde a studiat în perioada 1977 – 1979. A obţinut o diplomă de inginer specializat în Mecanică Agricolă la Institutul Politehnic Cluj-Napoca, pe care l-a absolvit ca şef de promoţie. În iunie 1987 a obţinut o specializare în pompe de injecţie la MEFIN Sinaia, iar în iunie 1996 a obţinut perfecţionare AUTOCAD 12 Nivel 1 – AUTODESK la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, scrie news.ro.

Citește și: Situație revoltătoare într-un spital din România: Pacienții plătesc taxă pentru a se uita la TV

Apoi, a urmat diverse stagii de documentare la Université Paul Sabatier Toulouse şi Université de Franche-Comté, IUT Belfort-Montbéliard (Franţa), precum şi la Universität Hohenheim, Germania.

În perioada 1985 – 1989 a lucrat ca şef de atelier mecanic în judeţul Cluj, iar în perioada 1989 – 1995 a fost asistent universitar la Catedra de Geometrie Descriptivă şi Desen Tehnic şi Catedra de Maşini Agricole şi Autovehicule Rutiere, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Citește și: Încă o lovitură grea de la Comisia Europeană: Pentru ce ar putea să sancționeze în instanță țara noastră

Apoi, din 1995 până în 1998 a fost şef de lucrări la Catedra de Maşini Agricole şi Autovehicule Rutiere, la aceeaşi universitate. Din 1998 până în 2001 a fost conferenţiar la această catedră.

Din anul 2001 este profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. El este, de asemenea, preşedinte al Senatului acestei universităţi.

Citește și: Anunț important făcut de ANRE: Schimbarea se va simți în facturile populației

În perioada 1998 – 2011, Nicolae Burnete deţinut funcţia de Responsabil Curs Ingineria Circulaţiei Rutiere, Şcoala de Studii Academice Postuniversitare din cadrul acestei universităţi.

Între anii 1999 şi 2004 a fost director cu calitatea la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, iar în perioada 2000 – 2004 a fost şef de catedră la specializarea Autovehicule Rutiere şi Maşini Agricole. Apoi, din 2004 până în 2012 a fost decan al Facultăţii de Mecanică din cadrul acestei universităţi.

Citește și: Probleme serioase pentru Mihai Gâdea: Cu ce este amenințat de ANAF și de ce

În 2012 a ocupat funcţia de Consilier Cabinet Secretar de Stat în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, iar din acest an până în 2013 a fost şi director general adjunct la Direcţia Generală Învăţământ Superior din cadrul acestei instituţii.

Potrivit unui CV disponibil online, Burnete a participat la 50 contracte de cercetare tehnico-ştiinţifică (ca director sau membru în colectiv) şi că a elaborat 166 de lucrări ştiinţifice, dintre care au fost publicate 151.

Citește și: Răsturnare de situație! Cristian Boureanu, somat să plătească o sumă fabuloasă polițistului agresat

În 2013 a devenit director al Departamentului de Autovehicule Rutiere şi Transporturi din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Potrivit unei declaraţii de avere completate în 2016, ca preşedinte al Senatului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Nicolae Burnete deţine două terenuri agricole şi un teren intravilan, alături de soţia sa. De asemenea, deţine împreună cu soţia sa un apartament şi o casă de locuit în Cluj-Napoca.

Citește și: Documente EXCLUSIVE! ȘANTAJ și abuz în serviciu – acuze grave la adresa ministrului demisionar al Tineretului și Sportului

La momentul completării acelei declaraţii de avere, Nicolae Burnete mai deţine un autoturism Mazda fabricat în 2008, un cont curent în valoare de 35.243 de lei şi un cont de economie în valoare de 49.021 lei.

La categoria datorii, declaraţia de avere indică un credit de 150.000 de lei, contractat de la o bancă în anul 2013 şi scadent în 2024.

Citește și: Cele mai importante bănci pe lista BNR: Ce trebuie să facă instituțiile vizate în acest an

Potrivit acestei declaraţii, Nicolae Burnete a câştigat 148.920 de lei din activitatea didactică şi managerială şi cercetare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 5.109 lei din munca de colaborare cu Universitatea din Oradea, 23.461 de lei din comisii (UEFISCDI, ARACIS, doctorat, abilitare).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.