Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biografia NEROMANȚATĂ a lui Tit Brăiloiu: gesturi obscene către Iohannis, înjurături în Senat și jigniri către jurnaliști/VIDEO

Senatorul PSD, Tit Brăiloiu, a fost propus pentru a prelua șefia Ministerului românilor de pretutindeni. În actualul mandat de senator, Tit Brăiloiu a avut mai multe ieșiri în decor și s-a remarcat prin gesturile obscene, dar și prin limbajul extrem de colorat.

Citește și: Tudorel Toader relatează ce a discutat cu Viorica Dăncilă: La remaniere voința premierului este decisivă

Prima ieșire în decor a lui Tit Brăiloiu a fost în februarie 2017. Președintele Klaus Iohannis susținea un discurs în plenul reunit al Parlamentului, iar cei de la PSD au decis să părăsească sala. Când se îndrepta spre ieșire, Tit Brăiloiu i-a arătat degetul mijlociu președintelui și celor de la USR.

content-image

Tit Brăiloiu a avut grijă să își creeze o relație privilegiată cu jurnaliștii. În noiembrie 2017, acesta a catalogat jurnaliștii drept ”ciobani”, pentru că doreau o declarație de la ministrul Apărării de atunci, Mihai Fifor.

Ulterior, jurnaliștii l-au abordat pe senator pe holurile Parlamentului, întrebându-l de ce îi consideră pe reprezentanții presei ciobani. "Nu știu, nu știu. Nu-mi aduc aminte", a răspuns Brăiloiu. După ce jurnaliștii i-au precizat că spusele sale au fost auzite și de ministrul Fifor și există dovada, senatorul PSD a încercat o explicație: "Când călcați un om pe picioare și-l îmbrâncit, vă cereți scuze. (...) Orice meserie este onorabilă", a spus Brăiloiu, adăugând că el a fost jignit destul "până acum" de presă.

În calitate de reporter am participat la acel episod. Niciun jurnalist nu l-a călcat pe senatorul PSD. Întreaga scenă se petrecea la Comisia de Apărare din Senat, iar ministrul Apărării, Mihai Fifor, se arătase disponibil pentru a oferi o declarație de presă. Tit Brăiloiu, membru în această comisie s-a enervat, de fapt, că nu putea trece de meleul format de jurnaliști și a spus ”ciobanii ăștia”. Chiar în timpul declarației de presă, Mihai Fifor s-a oprit câteva secunde și s-a uitam cu vădită nemulțumire către colegul său.

În decembrie 2017, atunci când era o tensiune foarte mare în Parlament din cauza legilor justiției, Tit Brăiloiu a avut o nouă ieșire nervoasă. Senatorii USR le-au împărțit celor de la PSD și ALDE cartea ”Ferma animalelor” de George Orwell.

Senatorul USR, Florina Presadă, susține că a fost înjurată de Tit Brăiloiu, în momentul în care i-a înmânat cartea. El i-a fi spus ”Prințeso sugi p..a”.

”Ceea ce a spus domnul Brăiloiu nu poate fi reprodus. Pot sa vă relatez, în schimb, contextual. Și anume, noi, membrii grupului senatorial al USR ofeream cărți membrilor Senatului de la PSD. Este vorba despre 'Ferma Animalelor', de George Orwell. O serie de senatori PSD au aruncat cărțile pe jos, mă refer la doamna Ecaterina Andronescu, domnul Bodog, chiar doamna Arcan, de asemenea. Iar domnul Brăiloiu, vizibil deranjat de acest gest, a început sa mă insulte și să mă înjure. (...) Am cerut în acel moment domnului Manda, care era presedinte de ședință, să suspende sedința, însa a refuzat să facă acest lucru", explica Presadă.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Senatului, Liviu Brăiloi este membru al Comisiei juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din 1.2.2017 și președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din 17.9.2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.