Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BioNTech ar putea depune în noiembrie cerere de autorizare de urgență a vaccinului său anti-Covid-19

The Times
coronavirus vaccin

Compania biofarmaceutică germană BioNTech, care a dezvoltat un vaccin anti-Covid-19 în colaborare cu grupul american Pfizer, va primi în următoarele zile rezultatele intermediare ale studiului clinic de fază finală în care este testat vaccinul și, în cazul unor date pozitive, va depune la jumătatea lunii noiembrie o cerere de autorizare de urgență în Statele Unite, potrivit 360medical.ro.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

“Cu siguranță vom cunoaște mai multe peste o săptămână. Suntem optimiști”, a afirmat directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, într-un interviu acordat publicației regionale VRM, citată de Reuters.

Potrivit directorului, primele date privind eficiența vaccinului vor fi primite la finalul lunii octombrie sau în primele zile din noiembrie.

Studiul clinic de faza a III-a organizat de BioNTec și Pfizer a demarat la finalul lunii iulie și a înrolat circa 44.000 de voluntari. Primele date intermediare vor fi analizate de un grup de experți independenți atunci când 32 de voluntari incluși în studiu sunt testați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Citește și: DOSAR BREAKING - Cum era să RATEZE DNA flagrantul PREMIERĂ în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro ȘPAGĂ în plină stare de urgență

Vaccinul fost dezvoltat folosind tehnologia mARN – care folosește material genetic al virusului, sau ARN mesager, pentru a declanșa reacția sistemului imunitar. Această tehnologie permite dezvoltarea și producerea vaccinurilor într-un timp mai scurt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.