Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biroul permanent al Senatului a trimis Comisiei juridice sesizarea grupului PNL privind derapajele de comportament ale Dianei Şoşoacă

Facebook
Diana Șoșoacă

Biroul permanent al Senatului a trimis, marţi, Comisiei juridice sesizarea grupului PNL prin care se solicită analizarea "derapajelor" de comportament ale senatoarei Diana Şoşoacă în Parlament, anunță AGERPRES.

"Grupul parlamentar din Senat al Partidului Naţional Liberal vă propune eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă. (...) Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor", se arată în sesizarea senatorilor PNL, adresată grupurilor parlamentare ale USR-PLUS, UDMR, PSD şi AUR.

Potrivit senatorului PNL Alina Gorghiu, PSD s-a abţinut la votul din Biroul permanent de sesizare a Comisiei juridice a Senatului.

"E păcat că PSD încurajează genul acesta de comportament prin abţinere", a spus ea.

În sesizare se mai arată că Şoşoacă "încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecţie în sala de plen a Senatului, dând în permanenţă dovadă de iresponsabilitate".

"Instigă la ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist. În loc să îşi respecte statutul de parlamentar şi să facă legi în interesul românilor şi pentru electoratul care a trimis-o în Parlament. Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcţionare a Legislativului, dar şi aplicarea şi respectarea măsurilor de protecţie. Este grav să tolerăm asemenea conduită, mai ales că există sancţiuni disciplinare, statuate clar în cuprinsul art. 207 din Regulamentul Senatului", se menţionează în documentul PNL.

Vezi și: Diana Şoşoacă: 'Nu există pandemie! România nu trebuie să renunţe la proteste, din contră, trebuie să le intensifice'

Art. 207 din Regulamentul Senatului prevede pentru abateri de la deontologia parlamentară sancţiunile: atenţionare, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei şi avertisment public-scris".

"Stimaţi colegi, acesta este un apel la dumneavoastră: să lăsăm orgoliile politice şi să dăm dovadă de responsabilitate, corectitudine şi respect. Dacă vrem să creştem încrederea în Senat, dacă ne dorim un mediu de lucru civilizat, trebuie să soluţionăm urgent problema. Vă amintesc că există şi o reacţie recentă din partea societăţii civile, adresată clasei politice, de a se delimita de la astfel de derapaje de la democraţie din partea unui ales al electoratului. Parlamentul a tergiversat nepermis sancţionarea unor persoane care promovează discursuri populiste, extremiste, xenofobe şi care incită la ură. Este nevoie de asumare fermă din partea Senatului!", se mai arată în sesizare.

Alina Gorghiu a explicat că îşi doreşte ca Diana Şoşoacă "să facă tot ce îşi doreşte", dar în plenul Senatului să revină la "decenţă şi la intervenţii conform normelor".

"De înjurat, dacă doriţi, ne înjurăm acasă, ţipăm în pungă, facem tot ce dorim în mediul privat, în spaţiul intim. În spaţiul public avem obligaţia să respectăm nişte norme astfel încât să nu-i lezăm pe ceilalţi", a afirmat Gorghiu, marţi, după şedinţa Biroului permanent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.