Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica catolică e în pragul DISTRUGERII, din cauza violurilor comise de cler: 'Biserica a devenit cel mai mare dușman al său'

facebook.com
procesiune catolici Florii

Biserica Catolică a devenit cel mai mare ''duşman al său'' pentru că a ascuns abuzurile sexuale ale clerului şi pentru că nu a ascultat suficient victimele, a declarat un episcop duminică, când la Vatican ia sfârşit un important summit pe această temă, potrivit Reuters.

"Nu vom scăpa nepedepsiţi", a spus arhiepiscopul Mark Coleridge din Brisbane, Australia, în predica de la finalul slujbei care pune punct unei conferinţe de patru zile, convocată de papa Francisc pentru a discuta scandalul abuzurilor sexual din sânul Bisericii Catolice, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru în privința pensiilor românilor! Reacție explozivă a Ministerului Muncii

Suveranul pontif, care a oficiat liturghia în Sala Regia din Palatul Apostolic din Vatican, urmează să ţină un discurs la finalul slujbei.

''Când vine vorba despre abuzuri şi disimulare, mai marii Bisericii s-au dovedit nu oameni ai cerurilor, ci pământeni...'', a mai spus acesta.

Citește și: Atenție! Kovesi, în cursa pentru procuror-şef european

Citând una dintre poruncile lui Isus care spune ''Iubeşte-ţi duşmanul!'', Coleridge a mai declarat: ''Dar cine este duşmanul? Cu siguranţă nu cei care contestat Biserica şi au dezvăluit abuzurile şi tăinuirea acestora, în special victimele şi supravieţuitorii care ne-au făcut să vedem adevărul dureros spunând-şi poveştile cu un asemenea curaj'', a mai spus Coleridge.

"Cu toate acestea, câteodată, am crezut că victimele şi supravieţuitorii sunt duşmanii, nu i-am iubit şi nu i-am binecuvântat. În acest sens, am fost cel mai mare duşman al nostru", a mai spus arhiepiscopul.

Citește și: Telekom, reacționează după ce Pro TV a anunțat că ar putea ieși din grila de programe: ‘Suntem surprinși de anunțul făcut de Pro Tv’

Sâmbătă, o călugăriţă şi o jurnalistă care au vorbit în cadrul conferinţei au criticat dur Biserica, acuzând clericii de ipocrizie şi de muşamalizarea unor crime oribile săvârşite împotriva copiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.