Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Ortodoxă avertizează: 'Lumina care vine de la Ierusalim nu trebuie idolatrizată!'

Lumina sfanta

Lumina de la Ierusalim nu trebuie idolatrizată, iar în semnificația ei este absolut egală cu Lumina de pe sfânta masă a unei biserici de lemn de oriunde din România, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Eu însumi am ținut de multe ori să subliniez că Lumina care vine de la Ierusalim nu trebuie idolatrizată. Noi suntem foarte ușor antrenabili pe panta idolatrizării unor lucruri”, a declarat Vasile Bănescu, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

„Lumina și Minunea venirii Luminii la Ierusalim sunt expresia, în primul rând, a unei cereri izvorâte din credința celor care se roagă pentru ea, dar această Lumină care vine la Ierusalim și pleacă din Biserica Sfântului Mormânt, și e adusă datorită unor mijloace moderne de transport acum și în alte țări, și, iată, și în România datorită inițiativei pe care Părintele Patriarh Daniel a avut-o în 2009, este o Lumină care în semnificația ei este absolut egală cu Lumina luată de pe sfânta masă a unei biserici de lemn de oriunde din această țară”, a punctat Vasile Bănescu. „Cineva dintr-un sat, dintr-un cătun, care n-are acces la această Lumină, să nu aibă vreodată sentimentul de frustrare. Lumina Învierii este una singură, iar aducerea Luminii de la Ierusalim reprezintă doar un plus de bucurie – mereu e loc de un plus de bucurie în viața noastră – pentru cei care știu că își aprind lumânarea în marile orașe, cel puțin, din această Lumină”, a adăugat reprezentantul BOR.

"Să fie la fel de împăcați la fel de bucuroși"

„Lumină din Lumină, cum se spune, dar din dar, e o bucurie în sine, dar (…) cei care nu ajung să își aprindă lumânarea într-un anumit loc din România din această Lumină să fie la fel de împăcați la fel de bucuroși. Hristos a Înviat pentru toți și acesta este evenimentul pe care îl sărbătorim în această noapte”, a subliniat Vasile Bănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.