Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Ortodoxă Rusă răspunde la solicitarea ministrului rus al Apărării: Generalul Suvorov, conte de Râmnic și fondatorul Tiraspolului, ar putea fi canonizat

statuie suvorov

Biserica Ortodoxă Rusă analizează propunerea mai multor organizații publice, precum și a ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, cu privire la posibilitatea canonizării comandantului Alexandru Suvorov. Biserica va colecta materiale despre viața acestuia și informații despre prezența sau absența faptelor de miracol, acesta fiind un criteriu obligatoriu pentru canonizare, a declarat luni pentru agenția Tass președintele Comisiei sinodale pentru canonizarea sfinților din Patriarhia Moscovei, hegumenul Mănăstirii Valaam, episcopul Pankraty al Trinității (Zherdev).

„Personalitatea marelui comandant, desigur, atrage atenția multor oameni, întrebarea a fost ridicată în mod repetat de diferite organizații publice, personalități individuale. Chiar și Ministerul Apărării, personal ministrul Apărării - s-au adresat nouă cu această întrebare. Sanctitatea Sa Patriarhul i-a răspuns lui Serghei Kuzhugetovici (Șoigu - n.r.) că vom colecta materiale. Vom avea o mulțime de materiale, vom reveni la această problemă în mod temeinic”, a spus episcopul.

„Luăm în considerare materialele care ne sunt furnizate de către eparhia pe teritoriul căreia a trăit ascetul de pietate. În acest caz, este vorba de Mitropolia Sankt-Petersburg. că nu știe în ce stadiu se află acum activitatea în mitropolie.”

Alexandru Vasilievici Suvorov (1730-1800) - comandant rus, teoretician militar, prinț al Italiei, conte de Râmnic, generalisim al forțelor terestre și maritime rusești, mareșal al trupelor austriece, mareșal al trupelor piemonteze. Câștigător al tuturor ordinelor militare rusești și al multor premii străine. Timp de aproape o jumătate de secol de activitate de luptă continuă, a participat la șapte războaie, a luptat în 60 de bătălii fără să piardă. Este fondatorul orașului Tiraspol, din regiunea Transnistria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.