Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica ortodoxă se scindează: Scandal înaintea Sinodului Panortodox din Creta

scandal

Patriarhia Ortodoxă Bulgară a anunțat în data de 1 iunie că nu va lua parte la lucrările Sinodului din Creta. Anunțul despre retragerii bulgarilor a fost făcut printr-un comunicat, acesta fiind postat pe site-ul patriarhiei.

Printre motivele invocate de către reprezentații Bisericii Bulgare se numără formulările ambigue a anumitor puncte din documentul intitulat “Atitudinea Bisericii Ortodoxe față de restul creștinătății” dar și situația financiară foarte precară a bulgarilor. În opinia ierarhilor bulgari, "Biserica Ortodoxă este singura îndreptățită să fie numită Biserică iar unitatea creștină se poate realiza prin întoarcerea ereticilor și schismaticilor în sânul Bisericii Ortodoxe", notează sofiaglobe.com. La sinodul din luna iunie va participa și o delegație a Patriarhiei Ortodoxe Române. În prelegerea de la București, Patriarhul Daniel a subliniat importanța rugăciunii și comuniunii, precizând că "toți credincioșii, clerici, monahi și mireni, să se roage, în duh sobornicesc (sinodal), pentru buna desfășurare a Sfântului și Marelui Sinod", conform B1TV.

Sinodul Panortodox va începe în data de 16 iunie și se va desfășura în Creta. Ultimul sinod de o asemenea anvergură a avut loc acum 1000 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.