Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bisericile coptă şi evanghelică din Egipt şi-au suspendat anumite activităţi din motive de securitate

egipt

Bisericile coptă şi evanghelică din Egipt şi-au suspendat anumite activităţi din motive de securitate după atacuri jihadiste vizând creştini din această ţară, au făcut cunoscut responsabili ai acestora, scrie AFP, conform agerpres.ro

Conferinţele şi ieşirile organizate de Biserica evanghelică vor fi amânate timp de trei săptămâni ca urmare a avertismentelor din partea serviciilor de securitate privind posibile noi atacuri, a indicat reverendul Andrea Zaki care conduce această comunitate. 

"Agenţii de securitate ne-au informat că au fost descoperite proiecte de atacuri", a declarat el pentru AFP, precizând că serviciile religioase nu vor fi afectate de această măsură. 

Purtătorul de cuvânt al Bisericii copte, Bolus Halim, a confirmat la rândul său că această instituţie şi-a suspendat anumite activităţi. 

Din decembrie, trei biserici copte au fost ţinta unor atentate jihadiste care au ucis zeci de persoane. În mai, gruparea Stat Islamic a revendicat un atac împotriva unui autobuz cu pelerini copţi care s-a soldat cu moartea a 28 de persoane. 

Jihadiştii au ameninţat în repetate rânduri să comită noi atacuri contra creştinilor din Egipt care reprezintă aproximativ 10% din totalul de 90 de milioane de locuitori ai ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.