Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bisericile din Arhiepiscopia Timișoarei vor fi deschise pentru cei afectați de caniculă

Basilica.ro
catedrala Timisoara

În perioada de caniculă, toate bisericile din Arhiepiscopie vor fi deschise întreaga perioadă a zilei spre a oferi adăpost trecătorilor, iar reprezentanții parohiilor vor oferi apă celor afectați de disconfortul termic, anunță eparhia printr-un comunicat de presă.

Măsurile au fost adoptate la inițiativa Mitropolitului Ioan, în urma avertizării de cod roșu de caniculă, emis de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Timiș.

În comunicat se precizează faptul că preoții vor apela la cadrele medicale din parohii pentru a acorda, în mod voluntar, primul ajutor tuturor persoanelor aflate în situații dificile din cauza căldurii, iar programul serviciilor religioase va fi adaptat pentru a evita, pe cât este posibil, deplasarea credincioșilor în perioadele toride ale zilei, informează Basilica.ro.

Meteorologii au emis avertizare de cod roșu de caniculă pentru șapte județe din vestul țării, printre care și Timiș, începând de joi. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții vor fi temperaturi de 20-24 de grade.

 

Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Timiș

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.