Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bisericile din Iași și Cluj oferă hrană persoanelor aflate în izolare și spații de carantină în mănăstiri

Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Inquam cruce biserica

Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului și Mitropolia Iașului oferă, gratuit, hrană bătrânilor și bolnavilor aflați în izolare acasă și pun la dispoziție spații de carantină în centre și mănăstiri.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Clujului transmis, luni, masa se asigură prin intermediul a patru cantine sociale aflate în subordinea instituției, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: China pare să fi rezolvat problema coronavirusului: acum epidemia pătrunde din afara țării

„Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate în mod direct de epidemia de coronavirus, Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului, prin cele patru cantine sociale pe care le are, va oferi în mod gratuit, la cerere, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstnice și bolnave, aflate în autoizolare. De asemenea, Arhiepiscopia va pune la dispoziție autorităților publice, pentru cazarea persoanelor în carantină, Centrul Misionar Social Ioan Bunea din Sângeorz Băi, cu o capacitate de 70 de locuri, iar la nevoie spațiile de cazare de la Mânăstirea Parva - județul Bistrița-Năsăud (200 de locuri) și Mănăstirea Piatra Craiului - județul Cluj (70 de locuri)”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Clujului au subliniat că preoților li se recomandă ca, în această perioadă, să săvârșească sfintele slujbe în condiții de maximă siguranță pentru credincioși, să respecte

cu strictețe normele de igienă, să nu depășească în nicio situație limitările impuse de autorități, să evite aglomerația din biserici și, pe cât posibil, să săvârșească slujbele în aer liber.

Citește și: ULTIMA ORĂ A fost produs PRIMUL VACCIN împotriva coronavirusului

„Preoții, împreună cu membrii organismelor parohiale se vor implica în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare, de pe raza parohiilor lor, le vor oferi hrană la domiciliu și, în măsura posibilităților și

asistența spirituală de care aceștia au nevoie”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Clujului.

De asemenea, Mitropolia Moldovei a pus la dispoziția autorităților 100 de locuri de carantină în Neamț și 48 în Iași.

„Deocamdată, în județul Neamț, au fost aduse 42 de persoane, dar noi mai avem locuri pe care le putem pune la dispoziție. De asemenea, în județul Iași avem un număr de 48 de locuri pe care le-am pus la dispoziția autorităților, la o oarecare distanță de oraș. Nu a fost folosit, încă, niciunul – probabil se preferă cazarea oamenilor aflați în carantină în Iași sau în proximitate. Desigur, se oferă toate condițiile: noi suntem pregătiți să oferim masă și tot ceea ce este nevoie", a declarat presei Constantin Stuzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În urmă cu câteva zile, Arhiepiscopia Iașilor a oferit și peste 100 de porții de mâncare, la solicitarea Primăriei Iași.

„Dacă va fi nevoie, când suntem solicitați, răspundem și în acest sens. Suntem deschiși la toate apelurile, la tot ceea ce este nevoie să punem la dispoziție: spații de cazare, mâncare și orice altfel de ajutor" a explicat Constantin Sturzu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.