Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bisericile germane se vor confrunta în următorii ani cu un deficit de mii de pastori: 7.000 din cele 13.5000 de posturi actuale vor fi vacante până în 2030

preot-hartuire

Bisericile recunoscute din Germania se vor confrunta în următorii ani cu un deficit de mii de pastori, potrivit unor relatări ale media, informează sâmbătă agenţia DPA, informează Agerpres.

Comitetul central al catolicilor germani (ZdK) estimează că aproximativ 7.000 din cele 13.5000 de posturi actuale de preoţi vor fi vacante până în 2030, a declarat preşedintele ZdK, Thomas Sternberg, pentru revista Focus.

Potrivit lui Sternberg, în viitor, mireni din cadrul Bisericii vor trebui să intervină şi să preia sarcini care până acum erau rezervate preoţilor hirotoniţi.

Biserica evanghelică din Germania (EKD) - o federaţie de biserici regionale luterane, reformate (calviniste) şi protestante unite, şi de confesiuni din Germania - se confruntă cu probleme similare, potrivit relatărilor presei.

EKD estimează că numărul ministranţilor va scădea cu o treime, de la 21.000, în prezent, la 14.000 până în 2030, provocând o problemă de personal uriaşă, a declarat pentru Focus şeful Bisericii, Andreas Kahnt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.