Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin a scăzut sub 63.000 de dolari, după recordul atins săptămâna trecută

ledgerinsights.com
bitcoin etf

Marți, Bitcoin și-a accentuat declinul, înregistrând o cădere de peste 10.000 de dolari la un moment dat, comparativ cu cel mai înalt record atins săptămâna trecută. Criptomoneda emblematică a înregistrat ulterior o scădere de 3%, ajungând la 65.209,00 dolari pe unitate, conform Coin Metrics, citează News.ro.

 

În timpul tranzacţiilor, bitcoin a scăzut până la 62.320,30 dolari pe unitate, după ce săptămâna trecută a atins un record de 73.679 dolari pe unitate.

”Pe măsură ce ETF-urile cumpără oferta disponibilă de bitcoini de pe piaţa liberă şi continuă să reducă lichiditatea, aceste evenimente ar putea deveni mai frecvente şi ar putea determina oamenii să-şi piardă încrederea în integritatea preţurilor bitcoin şi să înceapă să privească mai departe”, la alte active cripto, a declarat Bartosz Lipiński, CEO al Cube.Exchange.

Mişcarea descendentă a preţului bitcoin a contribuit la declinul altor criptomonede. Ether a pierdut mai mult de 4% şi s-a tranzacţionat recent la 3.304,61 dolari pe unitate, după ce a depăşit 4.000 de dolari săptămâna trecută, pentru prima dată din decembrie 2021 - o scădere anticipată de unii analişti în urma upgrade-ului Dencun a reţelei.

Moneda legată de Solana a scăzut cu 7%, dogecoin a pierdut 5% şi XRP a coborât cu 2%.

Acţiunile legate de criptomonede şi-au redus pierderile anterioare, dar au rămas sub presiune. Proxy Bitcoin MicroStrategy a scăzut cu 6,5%, în timp ce platforma cripto Coinbase a coborât cu 3%.

Acţiunile companiilor din mineritul cripto au scăzut în general, iar cele mai mari, Riot Platforms şi Marathon Digital, au pierdut 1%, respectiv 2%.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.