Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin ar putea pierde nivelul de preț de 30.000 de dolari în cazul în care stocurile se depozitează, avertizează analiștii

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Fantoma prăbușirii pieței bursiere a revenit din nou pentru a bântui Bitcoin (BTC).

S-a întâmplat ultima dată în martie 2020. Pe atunci, perspectiva unei pandemii de coronavirus cu răspândire rapidă a dus la blocarea economiilor dezvoltate și emergente. La rândul său, stocurile globale s-au prăbușit în tandem, iar Bitcoin și-a pierdut jumătate din valoare în doar două zile.

Între timp, indicele dolar SUA sau DXY, care reprezintă forța dolarului  față de un coș de valute străine de top, a urcat acum cu 8,78% până la 102,992, cel mai înalt nivel din ianuarie 2017.

Imensa corelație inversă a arătat că investitorii și-au abandonat acțiunile și deținerile Bitcoin și au căutat siguranță în ceea ce credeau că este un paradis mai bun: dolarul verde.

Mai mult de un an mai târziu, Bitcoin și piețele bursiere se luptă din nou cu un sentiment bearish similar, de data aceasta condus de o cerere reînnoită pentru dolarul SUA după tonul hawkish al Rezervei Federale.

Anume, banca centrală americană a anunțat miercuri că va începe să își ridice ratele dobânzilor de referință până la sfârșitul anului 2023, cu un an mai devreme decât era planificat.

Ratele mai mici ale dobânzii au contribuit la scoaterea Bitcoin și a pieței bursiere din SUA din somnul lor urcător. Criptomoneda de referință a crescut de la 3.858 dolari în martie 2020 la aproape 65.000 dolari în aprilie 2021, deoarece Fed a împins ratele de împrumut la intervalul 0% -0,25%.

Între timp, indicele S&P 500 a crescut cu peste 95% până la 4.257,16 de la vârful său de la mijlocul lunii martie 2020.

Popularul analist, Willy Woo, a declarat vineri că o prăbușire a pieței bursiere, asociată cu o creștere a dolarului, ar putea spori perspectivele urcătoare ale Bitcoin.

"Un anumit risc de dezavantaj în cazul în care stonks tank, o mulțime de raliuri în DXY (puterea USD), care este tipic pentru banii care se mută în siguranță", a explicat el.

Michael Burry, șeful Scion Asset Management, a dat de asemenea un semnal de alarmă despre o iminentă prăbușire a pieței Bitcoin și a burselor, adăugând că atunci când piețele criptografice scad din miliarde sau când stocurile meme scad din miliarde, pierderile din Main Street se vor apropia de mărimea țărilor.

„Problema cu cripto, ca în majoritatea lucrurilor, este pârghia”, a scris el pe Twitter. „Dacă nu știți cât de mult efect de levier este în criptare, nu știți nimic despre criptare.”

Burry și-a șters tweet-urile mai târziu.

Departe de acțiunea în materie de prețuri, adoptarea Bitcoin continuă să crească, un catalizator pozitiv care lipsea în timpul prăbușirii din martie 2020.

Vineri, CNBC a raportat că Goldman Sachs a început să tranzacționeze Bitcoin Futures cu Galaxy Digital, o bancă comercială criptografică condusă de fostul magnat al fondurilor speculative Mike Novogratz. Serviciul de știri financiare a susținut că apelul Goldman de a angaja Galaxy ca furnizor de lichiditate a venit ca răspuns la presiunea crescândă a clienților săi bogați.

Damien Vanderwilt, co-președinte al Galaxy Digital, a adăugat că adoptarea generală ar ajuta Bitcoin să-și reducă volatilitatea faimoasă a prețurilor, deschizând calea pentru jucătorii instituționali să se alăture criptomonedelor. Extrase din interviul său cu CNBC:

„Odată ce o bancă va face acest lucru, celelalte bănci vor avea teama de a nu pierde și vor intra la bord pentru că clienții lor au cerut acest lucru.”

Anterior, alte servicii financiare și bancare majore, inclusiv Morgan Stanley, PayPal și Bank of New York Mellon, au lansat, de asemenea, servicii de criptare pentru clienții lor.

Bitcoin este pe o piață bear?

Referindu-ne la întrebarea „suntem pe o piață bear?” Woo a spus că adoptarea Bitcoin continuă să arate sănătos, în ciuda scăderii recente a prețurilor. Analistul a citat indicatorii de pe lanț pentru a arăta o creștere crescută a utilizatorilor și o injecție de capital pe piață Bitcoin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.