Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin crește pe fondul aprobării așteptate a listării primului ETF (analiză)

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Bitcoin a înregistrat progrese semnificative în cursul săptămânii trecute, tranzacționându-se în prezent la aproximativ 30.700 de dolari - o creștere de 3.000 de dolari față de lunea trecută.

Entuziasmul din jurul deciziei privind ETF-ul pentru Bitcoin a fost invocat ca motiv pentru această creștere, JP Morgan anticipând că o aprobare va fi emisă înainte de 10 ianuarie 2024.

În timp ce știrile false despre emiterea aprobării au provocat o creștere inițială săptămâna trecută, se pare că avântul bitcoin a continuat pe măsură ce piața se îndreaptă spre momentul crucial al aprobării potențialului ETF.

Ether a înregistrat, de asemenea, o evoluție pozitivă pe măsură ce piața a adoptat un sentiment mai optimist, câștigând aproximativ 4% și tranzacționându-se în prezent la aproximativ 1.660 de dolari pe platforma eToro.

Citește și Microsoft intră într-o nouă eră! 'Fiecare soluție pentru pentru client' va avea integrată Inteligența Artificială

Săptămâna următoare

Săptămâna aceasta urmează să avem joi anunțul privind PIB-ul SUA, care ar putea atrage interesul piețelor.

Toată atenția va fi îndreptată către Biroul de analiză economică al SUA, care va publica cele mai recente cifre, indicând starea de sănătate a economiei americane. În acest moment, veștile proaste sunt vești bune pentru cripto - atunci când datele arată că economia se contractă sau are performanțe ușoare, Bitcoin, în special, se redresează sau își menține valoarea. Dimpotrivă, atunci când PIB-ul este puternic, cel mai mare criptoactiv după valoarea de piață scade, din cauza amenințării ca ratele dobânzilor să fie menținute la niveluri ridicate pentru mai mult timp, datorită menținerii puterii de cumpărare.

Ca urmare a creșterii de săptămâna trecută, săptămâna aceasta ar putea fi crucială pentru a vedea dacă piața criptoactivelelor ia o nouă direcție și iese din iarna cripto sau dacă piața rămâne încă precaută (mai multe detalii mai jos).

Evenimente importante

Un fond de investiții ETF în bitcoin ar putea adăuga 1 trilion de dolari la piața cripto - piața totală de criptoactive ar crește cu 1 trilion de dolari dacă ETF-ul pentru Bitcoin va fi aprobat, a afirmat firma de analiză a datelor CryptoQuant. Compania a estimat că, dacă emitenții care au solicitat listarea ETF-urilor pentru bitcoin ar plasa doar 1% din activele pe care le au în administrare în ETF-uri, aproximativ 155 de miliarde de dolari ar putea intra pe piață.

Astfel, bitcoin ar deveni un activ de 900 de miliarde de dolari, ceea ce ar duce la creșterea capitalizării sale de piață cu aproape o treime.

S-ar putea să vină primăvara cripto - Morgan Stanley Wealth Management a dat o veste bună pieței în această săptămână, cu un raport publicat pe site-ul său, în care se afirmă că piața bear a criptoactivelor ar putea fi pe sfârșite.

Europenii vor putea plăti în curând pentru Ferrari în criptoactive, ca urmare a cererii  clienților bogați. Astfel, Ferrari va accepta plata în criptomonede în SUA și, cu timpul, și în Europa, ca urmare a cererilor venite din partea clienților bogați, s-a raportat în presă.

eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții unde poți tranzacționa, poți face schimb de cunoștințe și poți învăța despre investiții. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.