Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin trece pragul de 34.000 dolari (analiză)

marketwatch.com
aur bitcoin criptomonede

Momentul de avânt al Bitcoin a continuat în ultimele șapte zile, activul tranzacționându-se în prezent la aproximativ 34.200 de dolari pe platforma eToro, ceea ce reprezintă o creștere de peste 10% într-o săptămână.

Prețul Bitcoin nu a mai atins acest nivel din mai 2022, când era în scădere de la maximul istoric. Traiectoria ascendentă din ultima vreme s-a bazat pe un entuziasm suplimentar legat de așteptarea unor anunțuri privind fondurile de tip ETF, care au continuat să impulsioneze piața, cu un vârf joi, când Bitcoin aproape a atins 35.000 de dolari.

Ether a înregistrat, de asemenea, creșteri în ultima săptămână - deși la o scară mult mai mică în comparație cu bitcoin, iar în prezent se tranzacționează la aproximativ 1.790 de dolari pe eToro.

Piețele așteaptă decizia Fed privind dobanda cheie

Miercuri este așteptată o nouă decizie în SUA privind rata dobânzii, piețele anticipând cu mare interes următoarea mișcare a Fed.

În timp ce o pauză pare a fi cel mai probabil scenariu, reducerile de dobândă fiind încă departe, observatorii domeniului cripto vor vedea fără îndoială acest lucru ca pe un nou reper al dezghețului după “iarna cripto”.

Deși deciziile privind ratele dobânzilor afectează teoretic mai puțin piețele financiare descentralizate, am observat o tendință de corelație inversă, criptoactivele reacționând în mod similar cu S&P în urma creșterilor Fed.

În timp ce prețul criptomonedelor a fost reprimat în ultimele 18-24 de luni, am asistat la o mișcare semnificativă a cotațiilor în ultima săptămână, bitcoin depășind reperul esențial de 32 de mii de dolari. Prin urmare, reacția sa (sau lipsa de reacție) la ultimul anunț ar putea aduce mai multe vești bune pentru o industrie care încearcă să se scuture de o iarnă lungă și grea.

Taiwan face primii pași în reglementarea activelor digitale

Taiwanul a făcut săptămâna aceasta primii pași spre reglementarea activelor digitale. Proiectul de lege privind gestionarea activelor virtuale nu numai că va defini ce sunt activele virtuale, dar va asigura, de asemenea, protecția clienților, va susține standardele operaționale și va impune autorizații din partea autorităților de reglementare.

Indicatorul “Fear and Greed” indică lăcomie în domeniul cripto

Indicatorul Fear and Greed (teamă și lăcomie) pentru cripto a atins cele mai ridicate niveluri din noiembrie 2021 - însă aceasta înseamnă ca renașterea cripto ar putea începe să se răcească în scurt timp. Indicatorul a sărit la peste 70 săptămâna trecută, valorile de peste 50 implică lăcomie, cele de peste 75 semnalizând lăcomie extremă, iar scorurile mai mari echivalează cu o încredere mai mare.

Cu toate acestea, unii comercianți preferă să cumpere atunci când încrederea (și prețurile) sunt mai mici, astfel încât creșterea indicelui ar putea însemna o mică încetinire a activității pe măsură ce piața continuă să se încălzească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.