Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoinul şi 'crucea morţii': Cum poate evolua criptomoneda

zf.ro
bitcoin criptomonede

Bitcoinul şi „crucea morţii”: cum poate evolua criptomoneda într-un an în care Goldman Sachs, „banca bogaţilor din SUA”, anticipează patru majorări ale ratelor dobânzilor.

Aşa-numitul Bitcoin „death cross” (crucea morţii) – un indice specific pieţelor de tip „bear” care apare când media mobilă (moving average, MA) pe 50 de zile scade sub media mobilă pe 200 de zile – pare că va fi confirmat săptămâna aceasta pe fondul temerilor privind retragerea ajutoarelor lansate de banca centrală americană, o evoluţie pesimistă în ceea ce priveşte preţul Bitcoinului şi altor active de risc, scrie CoinDesk, citat de ZF.

Gigantul bancar Goldman Sachs preconizează că banca centrală a Statelor Unite (Fed) va majora ratele dobânzilor de cel puţin patru ori în 2022, în contextul în care anticipase anterior trei creşteri ale ratelor, conform Bloomberg.

Cel mai recent raport privind piaţa muncii din SUA, care a arătat că nivelul şomajului a scăzut la 3,9%, a întărit argumentele potrivit cărora Fed va sincroniza creşterea ratelor dobânzilor cu încheierea achiziţiilor de active din luna martie.

Aşa cum arată furnizorul de date CME Group, investitorii oferă o probabilitate de 73% ca Fed să efectueze o majorare de 25 de puncte de bază în martie, de la 61% săptămâna trecută.

Fricile provocate de noile decizii ale Fed au acaparat piaţa crypto spre sfârşitul ultimului trimestru, după ce instituţia americană şi-a îndreptat atenţia către controlarea inflaţiei, principalul obiectiv fiind, până nu demult, susţinerea forţei de muncă. În decembrie, Fed, a anunţat cel puţin trei majorări ale ratelor până la sfârşitul anului 2022 şi oprirea programului de cumpărare de active până în luna martie.

Bitcoinul a stabilit un record de aproape 69.000 de dolari pe 10 noiembrie, scăzând între timp cu aproape 40%. Acum, indicele „death cross”, cuplat cu perspectivele macro, ar putea stimula pesimismul din interiorul pieţei.

Datele indicelui, calculate pentru a prezice următoarea piaţă de tip „bear”, sunt mixte. Conform unor studii realizate de exchange-ul cu expunere pe crypto Kraken, multe rezultate ale aşa-zisului „death cross”, inclusiv cele din 2014 şi 2018, au coincis „ori cu un sell-off în zilele ulterioare, ori cu un trend descendent care a confirmat piaţa bear”.

Totuşi, „crucile” din iunie 2021, martie 2020 şi octombrie 2019 au reprezentat semnale false, conform cărora industria criptomonedelor se îndreaptă către o perioadă acută de declin. Mai mult, consolidarea care a avut loc în urma datelor „death cross” din iunie 2021 a generat un nou val de optimist de-a lungul segmentului crypto. Adesea, piaţa este pregătită să revină pe creştere odată ce este confirmat un indice de tip MA.

La ora publicării ştirii, preţul unui Bitcoin atingea 41.864 de dolari, în creştere cu 0,6% în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.