Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Black Friday, evenimentul care a intrat în derizoriu

Evenimentul care făcea senzaţie printre amatorii de cumpărături din România, a ajuns rău de tot. A intrat în derizoriu. În fiecare an, în luna noiembrie, românii se pregatesc pentru reduceri. Multi dintre ei amana achizitia unei tablete sau a unui televizor pentru a putea beneficia de reduceri cu ocazia Black Friday.

Intrebarea care se pune: este asteptarea romanilor indreptatita, sunt reducerile de Black Friday cele mai bune oferte din an?

Citește și: DEZVĂLUIRI Cine este Liviu Voinea, urmașul lui Victor Ponta propus de PSD

Black Friday este un eveniment importat din Statele Unite in 2011 de catre eMag.ro si care apoi a fost preluat de catre toti marii comercianti, in special in mediul online, precum Altex, Flanco, F64, EvoMag sau Elefant.

Ce presupune Black Friday in Statele Unite: publicarea ofertei de Black Friday cu zile bune inainte de startul reducerilor, pentru a permite celor interesati sa compare ofertele si sa ia cea mai buna decizie, existenta unor reduceri substantiale la unele produse, asa-numitele doorbusters, care atrag clientii in magazine in speranta ca acestia vor cumpara si alte produse, anunţă moneycenter.ro.

Citește și: Reacția lui Liviu Dragnea după consultările cu Klaus Iohannis: A spus că e o propunere rezonabilă

In schimb, in Romania Black Friday are urmatoarele caracteristici:

Black Friday nu se organizeaza doar in prima Vineri de dupa Ziua Recunostintei, precum in Statele Unite, ci ori cu o saptamana inainte (precum eMag.ro in 2014 si cel mai probabil si in 2015), ori de cel putin 3 ori pe an (precum Altex in 2015 care a avut Black Friday in urmatoarele perioade 12.02-15.02, 13.08-19.08 precum si 30.10-30.11);

De regula, reducerile de Black Friday nu sunt publicate inainte de startul acestora. Daca apar unele informatii acestea sunt "pe surse", publicate cu cateva ore inainte de startul reducerilor. Consumatorii sunt lasati sa astepte ore in sir in fata calculatoarelor, apasand continuu tasta “Refresh” pentru ca, adesea, nici ora cand va incepe Black Friday nu este anuntata;

Citește și: Traian Băsescu, întrebare de baraj pentru Laura Codruța Kovesi: Tu nu ai nicio răspundere?

Alteori reducerile de Black Friday nu sunt publicate deloc pe site-urile magazinelor, desi sunt promovate de giganti ai pietei de electronice si electrocasnice din Romania precum Altex si Flanco. Potentialii cumparatori sunt asteptati in magazine, unde, luati de febra cumparaturilor, nu vor avea timp sa verifice daca produsul pe care vor sa il cumpere este, intr-adevar, cea mai buna oferta, sau poate fi gasit in alte parte mai ieftin;

Citește și: Cristian Popescu Piedone s-a îmbolnăvit în arest: Cum motivează judecătorii arestarea sa

Comerciantii promoveaza false reduceri de Black Friday. Unele produse au pretul crescut artificial inainte de Black Friday pentru a putea prezenta apoi discounturi de pana la 80-90%, care sa impresioneze potentialii cumparatori.

In aceste circumstante Black Friday este un eveniment fara substanta, care, in cativa ani, nu va mai atrage deloc interesul romanilor.

Citește și: Reținerile în cazul clubului #Colectiv continuă: Încă două persoane încătușate de DNA

Daca, totusi, va ganditi sa profitati de ofertele urmatorului Black Friday, iata cateva reguli care respectate cu strictete va pot ajuta sa gasiti, intr-adevar, un chilipir:

Pentru fiecare produs verificati cel mai bun pret pe site-urile care fac comparatii de preturi si care au si o arhiva a acestora. Notati-va cel mai mic pret din ultimele 6 luni pentru fiecare produs. Daca ofertele de Black Friday nu se incadreaza sub acest pret, nu ar trebui sa va grabiti sa cumparati acel produs;

Nu cumparati de pe siteurile care nu prezinta incredere. Verificati sa aiba datele de identificare publice, cautati parerile altor cumparatori pe internet. De multe ori, un pret foarte mic este doar o inselatorie.

Atenţie: Cum te poţi feri de reducerile mincinoase.

Citiţi cu deosebita atentie caracteristicile produsului pe care intentionati sa il cumparati.

Urmariti evolutia preturilor la acest produs cu cel putin o luna de zile inainte de Black Friday

Verificati stocul in magazin inainte de a-l comanda. Din ratiuni de marketing, anumite produse sunt vandute la un pret promotional, dar stocul este limitat.

Verificati cu atentie pretul afisat pe site. Daca acesta are inclusa taxa pe valoare adaugata, daca transportul este inclus in pret.

Totodata, urmariti magazinele care vor participa la Black Friday, oferind reduceri reale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.