Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Black Sabbath își încheie cariera cu un ultim turneu

Grupul britanic de 'heavy metal' 'Black Sabbath', înfiintat în anii '70, a anuntat, joi, organizarea unui nou turneu mondial anul viitor, ultimul din cariera muzicala a celor considerati precursori ai curentului 'heavy-metal', informeaza AFP, citând comunicatul grupului.

Intitulat 'The End', turneul va reuni trei fosti membri ai grupului, printre care excentricul Ozzy Osbourne, în cele 24 de concerte programate pâna în prezent. Primul concert va avea loc la 20 ianuarie în Nebraska, unul dintre statele din zona de centru-vest a SUA unde fanii de 'heavy metal' sunt numerosi.

'Black Sabbath' vor avea reprezentatii la New York, în Australia si în Canada înainte de încheierea turneului la 30 aprilie la Dunedin, în sudul Noii Zeelande. Pentru Europa, deocamdata, nu a fost stabilit vreun reper în acest turneu, nici macar orasul Birmingham din care provine formatia, noteaza AFP.

Ozzy Osbourne, 66 de ani, care locuieste în prezent la Los Angeles, a avut succes si în cariera solo, devenind cunoscut publicului larg si prin intermediul spectacolului de televiziune 'The Osbournes', dedicat vietii sale de familie, difuzat de MTV.

Chitaristul Tony Iommi, 67 de ani, locuieste în Anglia si lupta de ani de zile cu o forma de cancer care pune sub semnul întrebarii participarea sa la turneul 'Black Sabbath'.

Basistul Geezer Butler, 66 de ani, va participa la turneul de anul viitor al trupei, însa bateristul Bill Ward, care s-a certat cu Ozzy Osbourne, nu va fi prezent în turneul 'The End'.

Fondata în 1968, formatia 'Black Sabbath' a fost vârful de lance al 'heavy metal' în anii '70 cu albumul sau omonim de debut. Trupa a combinat elemente de blues si piese de chitara de mare intensitate, împrumutând din tematica pieselor muzicale cu elemente specifice ocultismului, aminteste AFP. Turneul anterior al formatiei, care s-a desfasurat între anii 2012-2014, a cuprins 84 de concerte.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.