Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blaga cere negocierea cotei de imigranti. Ce vrea in schimb

blaga

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat vineri că România trebuie să negocieze cotele de refugiaţi pe care ar urma să-i primească, dar şi să ceară aderarea la Schengen.

El a comentat declaraţia fostului preşedinte Traian Băsescu cu privire la refugiaţi. "Nu sunt de acord cu poziţia dlui fost preşedinte Traian Băsescu. Există un fundament al UE, al părinţilor fondatori şi el se referă la solidaritate. Aşa a fost construită UE şi, atunci când un stat are probleme, el a fost ajutat. Este vorba de întreaga UE care se află în această situaţie din cauza refugiaţilor, care sunt nu numai de război, dar şi economici. Noi trebuie să ne asumăm partea de contribuţie cum trebuie, să cerem din partea UE să beneficiem de o parte din fondurile care se utilizează în astfel de situaţii", a spus Blaga, prezent la Şcoala de vară a TNL.

El a subliniat că România trebuie să negocieze cotele de refugiaţi şi să ceară aderarea la Schengen.

"Eu aş spune da solidaritate, trebuie să negociem la capacităţile pe care le avem cota de refugiaţi pe care să-i primim, dar trebuie să ne primim şi noi drepturile. Noi merităm de mult timp să fim stat membru Schengen şi nu suntem. Aceşti oameni intră în spaţiul UE, prin Spaţiul Schengen, urmează şi traseul Schengen unde nu mai sunt controale vamale ca să ajungă unde îşi doresc, majoritatea în Germania. Dacă Germania are poziţia pe care o are, atunci eu cred că şi România trebuie să aibă o poziţie responsabilă. (...) Să nu procedăm ca Ungaria, că nu este bine. Nu sună bine nici din punct de vedere moral, nici etic în secolul XXI un gard de sârmă ghimpată", a afirmat Blaga.

Liderul PNL s-a declarat convins că ministrul de Interne va cere în privinţa Schengen respectarea unui calendar cu intrarea în acest spaţiu în două etape, mai întâi cu porturile şi aeroporturile, iar apoi cu frontierele terestre.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a comentat declaraţia lui Traian Băsescu, susţinând că acestuia i-ar sta cel mai bine în "haina pensionarului".

"Traian Băsescu, prin absolut orice declaraţie a domniei sale, insistă să rămână în spaţiul public. Eu cred că, şi o să repet, că domniei sale i-ar sta bine în haina pensionarului. Nu cred că a ieşi cu o poziţie împotriva tuturor instituţiilor statului român înseamnă a face politică sănătoasă", a spus Gorghiu.

Ea a mai arătat că PMP este un partid sortit eşecului. "Cu sau fără Traian Băsescu, PMP este un partid sortit eşecului. Nu a dovedit până acum că reuşeşte să coaguleze o parte din electorat sau să convingă cumva electoratul din România în afară de momente în care pseudo-lideri ai acestui partid au ieşit cu subiecte care să genereze scandal, nu construcţie", a mai declarat liderul PNL. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.