Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blaga traseaza directive Parlamentului

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni ca PNL doreste o reforma a codului electoral cat mai rapida, o noua lege a partidelor si a finantarii acestora. Astfel Blaga a cerut reunirea Comisiei parlamentare pentru eleborarea codului electoral chiar inainte de inceperea oficiala a sesiunii parlamentare.

"Solicitam conducerii Camerelor ca acea Comisie pentru elaborarea codului electoral sa se intruneasca in data de 26 ianuarie pentru a incepe dicutiile cu privire la noul cod electoral", a spus Vasile Blaga.

Acesta a subliniat ca PNL doreste si o noua lege a partidelor politice, care sa permita formarea acestora cu un numar redus de membrii si fara criterii teritoriale, asa cum a solicitat societatea civila.

"Este nevoie si de o noua lege a finantarii politice si sa ne restrangem la finantarile de la bugetul de stat, atat cat poate permite", a mai spus Vasile Blaga.

De asemenea co-presedintele PNL a precizat ca liberalii doresc ca primarii si presedintii Consiliilor Judetene sa fie alesi in doua tururi de scrutin, iar Parlamentul sa fie de ales prin "vot mixt" si sa se reduca numarul parlamentarilor. Blaga insa nu a precizat care ar fi numarul de parlamentari pe care il doresc, a explicat insa ca nu pot exista de exemplu 200 de deputati dintre care peste un sfert sa fie reprezentanti ai minoritatilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.