Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj în Parlament pe tema moțiunii de cenzură USR PLUS AUR. Ludovic Orban arată cu degetul spre PSD

dw.com
Ludovic Orban

Blocaj în Parlament pe tema moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR. Președintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, cu privire la moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS AUR, că PSD a decis să-și retragă reprezentații din ședință, astfel că doar 9 dintre cei prezenți au votat în favoarea solicitării.

„Domnul Alfred Simonis, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, a propus modificarea ordinii de zi, după cum urmează: 1. propunerea unei comisii de anchetă; 2) să fie solicitarea formulată de liderul grupului parlamentar din Senat al PNL, iar la 3) să fie moțiunea de cenzură. Nu am votat ordinea de zi în această formă. Nu am fost de acord cu introducerea unui punct care practic a fost depus cred că la ora 11.30, nici măcar nu am apucat să verificăm dacă sunt îndeplinite procedurile regulamentare și, de asemenea, mi-am exprimat clar punctul de vedere că orice solicitare cu privire la moțiunea de cenzură trebuie dezbătută în cadrul punctului pe care l-am propus, și anume moțiunea de cenzură”, a declarat Orban.

Propunerea lui Alfred Simonis a fost votată, spune Orban, de toți parlamentarii PSD prezenți și de mulți alți parlamentari, după care „PSD a decis să își retragă reprezentanții din Birourile Permanente Reunite și au plecat toți cei 8 reprezentanți ai PSD”.

În ce privește votul privind trimiterea semnăturilor la verificare, rezultatul votului a fost, spune Orban, următorul: „au fost 18 membri ai BPR prezenți. Au votat „pentru” propunere 9 membri, 7 „împotrivă” și doi parlamentari au fost prezenți și nu au votat, respectiv dl deputat Ovidiu Ganț și cu subsemnatul Ludovic Orban. Propunerea nu a fost adoptată. Să știe foarte clar că în Parlament se adoptă o propunere cu votul a jumătate plus unu dintre cei prezenți. Au fost prezenți 18, iar în favoarea solicitării au votat doar 9. Deci nu s-a întrunit solicitarea celor prezenți, ca atare propunerea nu a trecut. După acest vot, parlamentarii PNL au plecat din sală, ceea ce înseamnă că nu am mai avut cvorum pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură.”, a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.