Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BLOCAJ major pe calea ferată: Zece trenuri de călători sunt oprite, după ce o firmă a tăiat câțiva copaci care au rupt firele de tensiune

gandul.info
tren gara

UPDATE

Traficul feroviar pe relaţia Crivina-Brazi a fost reluat pe firul II, şapte trenuri de călători fiind reînscrise în circulaţie, potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

"Se acţionează în continuare pentru reparaţii la linia de contact de pe firul I, unde staţionează cele trei trenuri de călători - IE 1755, R 3007, R 5007 - oprite în linie curentă, între Crivina şi Brazi", a precizat sursa citată.

Știrea inițială

Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Crivina - Brazi, pe ambele sensuri de circulație, miercuri seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată, 10 trenuri de călători fiind afectate, potrivit CFR SA.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că din primele informații, copacii prăbușiți pe calea ferată au fost tăiați de o firmă care desfășura lucrări de defrișare în zonă, scrie mediafax.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Pentru remedierea defecțiunilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact se acționează cu două drezine pantograf pe ambele fire de circulație.

„Până la finalizarea intervențiilor, 4 trenuri de călători au fost oprite în linie curentă, între Crivina și Brazi, iar alte 6 trenuri staționează temporar în gările adiacente”, a spus Brânzan.

Citește și: Ciolacu: ‘Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea!’

Trenuri oprite în linie curentă, între Crivina și Brazi sunt IR 1755 București Nord – Suceava, R 3007 București Nord – Brașov, R 5007 București Nord – Buzău și IR 1574 Galați - București Nord.

Trenuri staționate în gările Crivina, Periș și Buftea sunt 15003 București Nord – Nehoiașu, IR 1551 București Nord - Ploiești Sud, 472-1 București Nord – Curtici, 16089 Mangalia - București – Brașov, 16035 București Nord – Brașov și R 3009 București – Brașov.

Citește și: Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’

La ora transmiterii știrii, personalul feroviar de specialitate acționează deja la fața locului pentru înlocuirea firului de contact rupt de copacii prabușiți, dar și pentru înlocuirea componentelor avariate, astfel încât circulația trenurilor să se reia în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.