Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj total la Toplița - PNL-UDMR-PMP blochează adoptarea Bugetului pentru 2024. Finanțarea spitalului și a școlilor în pericol

Informatia Harghitei
Dumitru Olariu

Opoziția din Toplița, PNL-UDMR-PMP, a decis să blocheze bugetul orașului Toplița, din acest motiv primăria nu mai poate incasa bani de la bugetul de stat, sume în valoare de 6.293.000 de lei vor fi blocate începând de mâine, anunță jurnaliștii de la Ziarul HR.

Ei susțin că sumele blocate sunt destinate unor sectoare vitale ale, cum ar fi educația, sistemul de sănătate, investiții și funcționarea generală a orașului. Printre proiectele afectate se numără fonduri destinate școlilor, spitalului local, precum și investițiilor în infrastructură.

În cadrul perioadei de consultări pentru buget, au avut loc două ședințe cu consilierii pentru consultare, în care opoziția a avut ocazia să-și exprime propunerile. Surse politice au declarat ca toate aceste propuneri au fost luate în considerare și transpuse în bugetul final, care, cu toate acestea, a fost respins de către opoziție.

Deși au existat discuții ample în cadrul ședințelor, opoziția nu a depus sau asumat nicio propunere concretă, limitându-se la respingerea bugetului pe baza unor discursuri.

De remarcat este și faptul că proiecte importante aflate în derulare în Toplița, evaluate la suma de 162.217.340 de lei, și finanțate din fonduri europene, guvernamentale și locale, ar putea fi afectate de această blocare bugetară.

Primarul Dumitru Olariu (PSD) susține că e vorba de inconștiență din partea consilieilor locali și că nu se va lăsa. El a convocat deja o altă ședință de Consiliul Local pentru a încerca să îi convingă totuși să voteze bugetul:

”Atunci când INCONȘTIENȚA e ridicată la rang de artă...

Într-un gest de maximă sfidare față de Toplițeni, astăzi de dimineață, majoritatea PNL-UDMR-PMP din consiliul local, a respins proiectul de buget al Municipiului Toplița pentru anul 2024.

Cu fel și fel de argumente închipuite și pregătite dinainte, sunt pe punctul de a "dinamita" o întreagă comunitate. Conturi poprite și blocarea activității! Asta ne așteaptă din cauza inconștienței lor! Doar pentru interesul lor politic!

N-au contat nici cele două zile de dezbateri despre buget, de săptămâna trecută, n-a contat nici faptul că ușa mea e mereu deschisă și niciunul din consilierii locali PNL-UDMR-PMP nu mi-a călcat pragul să mă întrebe care este viziunea pentru 2024. Nu! Doar interesul lor politic!

Vor doar să se dea în spectacol în consiliul local. Însă, nu-i voi lăsa!

Am convocat, din nou, o ședință extraordinară, de la ora 15:00, unde mă voi duce să susțin, încă o dată, toate argumentele aparatului de specialitate!

Înțeleg că și asta îi supără, absența mea, când de fapt ei ar trebui să voteze și să dezbată cu gândul la Toplița și locuitorii ei, nu la agenda primarului dintr-o zi de luni.

Contați pe mine! Nu vom cădea pradă unui șantaj politic!”, a scris primarul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.