Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blockchain-ul care stă la baza Bitcoin, nu este potrivit pentru sistemul bancar elvețian, spune economistul Băncii Naționale elvețiene

Elvetia

Economiștii globali continuă să pună la îndoială implicațiile implementării blockchain-ului pentru monedele digitale ale băncii centrale.

Blockchain, tehnologia care stă la baza criptomonedelor precum Bitcoin ( BTC ), nu este soluția potrivită pentru o monedă digitală a băncii centrale, potrivit unui economist al băncii centrale din Elveția.

Carlos Lenz, economist-șef la Banca Națională Elvețiană, a susținut că caracteristicile de descentralizare bazate pe blockchain nu sunt eficiente pentru monedele digitale controlate de stat, cum ar fi un franc digital, a informat joi elvețianul german Handelszeitung .

Economistul ar fi menționat că există un număr mare de oportunități tehnologice pentru construirea unui franc digital. „Ne-am putea imagina un cont direct la Banca Națională. Nu că vrem să facem asta, dar aceasta ar fi cea mai simplă formă ”, a spus Lenz. O altă opțiune ar putea fi utilizarea tehnologiei blockchain care să permită operațiunile valutare digitale fără nicio autoritate centrală, a menționat el. Cu toate acestea, blockchain-ul este „foarte ineficient”, a susținut economistul: „Nu cred că o soluție descentralizată este ideală”.

Lenz a continuat spunând că banca centrală a Elveției nu are în prezent planuri să introducă un franc digital. Economistul a subliniat că „sistemul de plăți existent funcționează bine” și că nu este nevoie de un CBDC în Elveția. Economistul a explicat că, de asemenea, nu există riscul ca francul să poată fi înlocuit cu alte valute, cum ar fi euro, dacă Elveția preferă să stea departe de dezvoltarea CBDC.

Implementarea tehnologiei blockchain pentru monedele digitale controlate de stat a fost pusă la îndoială de mulți experți financiari globali. Membrul alternativ al SNB, Thomas Moser, a susținut anul trecut că utilizarea blockchain-ului nu este necesară pentru un CBDC cu amănuntul, deoarece încrederea este deja furnizată de partidul central al unei bănci centrale. Cu toate acestea, BNS a explorat încă beneficiile cu blockchain pentru implementarea unui CBDC anul trecut.

În ciuda argumentelor în curs de desfășurare cu privire la faptul că dacă CBDC are într-adevăr nevoie de blockchain, guvernul chinez continuă să experimenteze tehnologia de registru distribuit pentru simplificarea tranzacțiilor CBDC. La jumătatea lunii iunie, Banca Populară Chineză a finalizat cu succes plățile salariale în yuanul digital folosind tehnologia blockchain, notează cointelegraph.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.