Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina va fi reabilitat cu două milioane de lei, fonduri de la Ministerul Sănătății

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea la Ministerul Sanatatii

Blocul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina va fi reabilitat cu două milioane de lei, fonduri de la Ministerul Sănătății, a anunțat, marți, ministrul Sorina Pintea. Până la finalul anului, vor fi alocați bani şi pentru dotarea cu echipament medical, potrivit Mediafax.

„Spitalul din Slatina va beneficia de o finanţare de două milioane de lei pentru reabilitarea blocului medical, unde se află medicina internă, gastroenterologia şi zona medicală, cu promisiunea că, dacă îşi fac bine treaba, pot să primească până la sfârşitul anului bani mai mulţi. Dorim şi noi să fim parte în a ajuta spitalul din Slatina pentru că am văzut că există o implicare deosebită a consiliului judeţean, toate investiţiile făcute aici spun acest lucru”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Slatina.

Ea a adăugat că îşi doreşte ca ministerul să investească şi în pregătirea medicilor, astfel încât la Slatina să poată fi tratată o patologie complexă.

„Cu siguranţă, n-am să vă spun că totul este roz, mai sunt extraordinar de multe lucruri de făcut şi eu mi-aş dori ca, în afara investiţiilor pe care le facem în infrastructură, în dotare, să investim şi în pregătirea medicilor, astfel încât Slatina să nu fie doar un loc de pelerinaj, în sensul că este necesar să existe şi aici specialiştii pentru a trata o patologie complexă. În acest sens, o să avem discuţii cu preşedintele consiliului judeţean, cu managerul spitalului şi cu colegul meu, domnul vicepremier Paul Stănescu. Până la urmă, pentru mine, ca ministru al Sănătăţii, este important ca orice spital din ţara aceasta să poată oferi un act medical de calitate. Asta este primordial, în rest putem vorbi despre orice”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Potrivit ministrului, până la sfârşitul anului, va anunţată şi o contribuţie a ministerului pentru dotarea Spitalului Slatina cu aparatură medicală.

Citește și: Untold a primit distincţia Ambasador al turismului românesc. Brățările Untold și Neversea vor oferi reduceri sau facilități la peste 70 de obiective turistice

„Din punctul de vedere a infrastructurii este ok. Din punctul de vedere al dotării cu aparatură medicală, cam 50%. Din punctul de vedere al pregătirii personalului, cred că trebuie să ne spună ei de ce au nevoie. Dotarea s-a făcut foarte mult, dar mai trebuie. Când preconizez? Până la sfârşitul anului, să avem un inventar şi o soluţie”, a declarat Sorin Pintea.

La rândul său, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a afirmat că forul judeţean a investit aproape 20 milioane de lei în Spitalul Slatina, jumătate din sumă mergând către dotarea cu aparatură.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a aflat, marţi, într-o vizită de lucru, la spitalele din Slatina şi Caracal. Ea a fost însoţită de vicepremierul Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Emil Moţ şi de senatorul Renică Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.