DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar a fost redeschis

SUUB
Spitalul Universitar Bucuresti

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București a fost redeschis și are 11 săli dotate cu aparatură modernă. În această unitate pot fi operați aproximativ 50 de pacienți pe zi, iar valoarea proiectului e de aproape 60 milioane de lei, scrie Mediafax.

Blocul Operator Central (BOC) din Spitalul Universitar de Urgență București va fi deschis după ce se vor preleva probe epidemiologice din fiecare zonă și totul va fi steril, spun reprezentanții spitalului.

BOC are în structură 11 săli dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, 7 spălătoare cu apă sterilă, 2 vestiare pentru personal, degajare pentru spălare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre și post operator.

"Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București are aparatură comparabilă cu a celor mai mari spitale din lume. Dotarea Blocului Operator Central asigură aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialitățile chirurgicale, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare și a riscului de infecții. Două săli sunt dotate și cu sisteme de înregistrare și transmisie on-line audio/video, de unde intervenția să poată fi transmisă live pentru studenți și medicii rezidenți, urmând ca astfel să trecem cu toții spre partea de telemedicină”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Citește și: 8.876 de absolvenți candidează pe 4.710 locuri la concursul de rezidențiat

Cele 11 săli de operație ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt săli specializate: chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie- protezare, chirurgie robotică și politraumă și săli generale: 2 săli de urgență din care una de politraumă și 4 săli de chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică și reparatorie.

Aceste săli dublează capacitatea operatorie a spitalului. În spital există și alte săli de operație precum: sala chirurgie vasculară, sala chirurgie laparoscopică și ERCP, sala chirurgie oftalmologică, 2 săli obstetrică / operații cezariene, bloc de nașteri cu 4 Săli, 2 săli ortopedie – artroscopii, 2 săli mici de intervenții, 2 săli de operații septice și o sală hibridă cardiovasculară.

Printre echipamentele medicale din BOC se află și: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigație și neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanță cu capacitate de recrutare pulmonară și altele importante pentru actul medical.

În Blocul Operator Central de la SUUB pot fi operați aproximativ 50 bolnavi/zi.

Valoarea acestui proiect privind dotarea în integralitate cu aparatură este de 59.260.000 de milioane de lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat, prin Hotărâre de Guvern.

„La Spitalul Universitar de Urgență București, de la începutul anului până în prezent au fost îngrijiți 49.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 85.000 de bolnavi în spitalizare de zi și au fost făcute aproximativ 300.000 de consulturile în UPU și Ambulatoriul Integrat. Dintre bolnavii internați la SUUB, de la începutul anului până în prezent, aproximativ 30.000 au necesitat interventii chirugicale”, informează reprezentanții spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.