Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blue Sky, studioul care a lansat franciza de animaţie 'Ice Age', va fi închis

ice age

Walt Disney Co. a anunţat că a luat decizia de a închide Blue Sky Studios, compania specializată în animaţie computerizată care a creat filmele din franciza cinematografică "Ice Age", la aproape doi ani după ce a cumpărat-o în cadrul unei achiziţii mai ample, care a vizat mai multe divizii deţinute de 21st Century Fox, informează DPA.

Decizia va avea ca rezultat 450 de concedieri, după ce închiderea studioului Blue Sky va intra în vigoare în luna aprilie. Pe lângă filmele din franciza "Ice Age", Blue Sky Studios a devenit cunoscut şi pentru alte pelicule de succes, precum "Rio" şi "Ferdinand" - care a fost nominalizat în 2018 la premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj animat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Închiderea Blue Sky, raportată în premieră de site-ul Deadline.com, intervine în contextul în care pandemia de COVID-19 continuă să afecteze considerabil divizia de film a grupului Disney, întrucât majoritatea cinematografelor din Statele Unite au rămas închise. Grupul Disney a amânat lansarea unor superproducţii şi, în anumite cazuri, a preferat să lanseze anumite filme direct pe platforma sa de streaming, Disney+.

Divizia de business a grupului Disney se confruntă la rândul ei cu mari dificultăţi din cauza restricţiilor ce vizează parcurile tematice, magazinele cu amănuntul şi vacanţele pe vase de croazieră. Parcul tematic Disneyland din Anaheim a rămas închis pe întreaga durată a crizei de sănătate publică provocată de pandemia de COVID-19.

În perioada sa de glorie, Blue Sky a fost un concurent redutabil pentru brandurile care domină universul filmelor de animaţie, precum DreanWorks Animation, Disney şi Pixar. Dar, atunci când Disney a cumpărat 21st Century Fox cu 71 de miliarde de dolari în 2019, grupul a absorbit Blue Sky în divizia sa de animaţie, care găzduia deja două branduri de succes în universul acestor producţii - Walt Disney Animation şi Pixar Animation.

În contextul provocărilor economice cu care se confruntă industria filmului, deţinerea a trei studiouri de animaţie a devenit o strategie nesustenabilă.

Grupul Disney a concediat zeci de mii de angajaţi în timpul pandemiei de COVID-19. Acest gigant al industriei de divertisment, cu sediul general în Burbank, a anunţat în 2020 că va desfiinţa 32.000 de locuri de muncă, din care un număr considerabil sunt ocupate de angajaţi ai parcurilor sale tematice. Divizia de producţie cinematografică a grupului Disney a fost la rândul ei afectată de astfel de concedieri. Disney a raportat o pierdere netă de 2,8 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2020.

După ce a achiziţionat majoritatea diviziilor deţinute de 21st Century Fox, grupul Disney a desfiinţat, a redenumit sau a redus brandurile care făceau parte din imperiul de divertisment deţinut de miliardarul Rupert Murdoch. 20th Century Fox şi Fox Searchlight au fost redenumite şi au devenit 20th Century Studios, respectiv Searchlight Pictures. În urmă cu un an, Disney a vândut unitatea de jocuri video pentru platforme mobile FoxNext Games companiei Scopely din Los Angeles.

Disney şi-a redus şi propriile branduri, închizând recent influentele sale reţele de radiouri pentru copii Radio Disney şi Radio Disney Country şi a concediat 36 de angajaţi care lucrau cu normă întreagă sau cu jumătate de normă.

Studioul Blue Sky, cu sediul în Greenwich, Connecticut, a fost înfiinţat în 1987 de Alison Brown, David Brown, Michael Ferraro, Carl Ludwig, Eugene Troubetzkoy şi Chris Wedge, după ce fostul lor angajator, MAGI, care a realizat secvenţele animate din "Tron", un film produs de Disney, şi-a închis divizia de producţie.

Specializat în efecte vizuale, studioul Blue Sky a lucrat la mai multe filme celebre, precum "Joe's Apartment" (1996), "A Simple Wish" (1997), "Alien Resurrection" (1997) şi "Fight Club" (1999).

După ce a fost cumpărat de 20th Century Fox în 1999, studioul Blue Sky a devenit un jucător major pe piaţa lungmetrajelor de animaţie odată cu lansarea filmului "Ice Age", în care actorii Ray Romano, John Leguizamo şi Denis Leary au asigurat vocile unor animale preistorice. Acel film animat cu accente de comedie, lansat în 2002, a obţinut încasări de peste 383 de milioane de dolari pe plan mondial, din care 176 de milioane de dolari în Statele Unite şi Canada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.