Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BMW AG a pierdut bătălia cu Comisia Europeană pentru limitarea ajutorului de stat pentru fabrica din fosta Germanie de Est

www.stirileprotv.ro
BMW

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a respins luni apelul grupului auto german BMW AG împotriva deciziei Comisiei Europene de a limita ajutorul de stat pe care l-ar putea primi pentru o fabrică auto în Germania de Est, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În 2014, Comisia Europeană a stipulat că producătorul auto ar trebui să primească maxim 17 milioane de euro (18,9 milioane de dolari) pentru a extinde producţia celor două modele de maşini de pasageri electrice şi hibride la Leipzig, un proiect care urma să ducă la crearea a 800 de locuri de muncă.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

Iniţial, Germania intenţionase să subvenţioneze proiectul cu 45 milioane de euro (50,1 milioane de dolari), dar Comisia Europeană a stabilit că orice sumă care depăşeşte 17 milioane de euro este incompatibilă cu reglementările legate de piaţa internă.

BMW a făcut apel împotriva deciziei Comisiei Europene, argumentând că Executivul comunitar a greşit când a calculat costurile proiectului. În septembrie 2017, BMW a pierdut procesul iniţial la Curtea Generală a Uniunii Europene, al doilea cel mai înalt tribunal al UE. Ulterior, BMW a făcut apel dar luni acesta a fost respins de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Citește și: Fosta iubită a lui Radu Mazăre, unsă șefă la MAI! Numire-cheie la Interne

Recent, BMW a anunţat majorarea investiţiilor în noile tehnologii, cum ar fi vehiculele electrice şi autonome, care ar urma să tranforme industria în următorii ani.

Grupul german deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls Royce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.