Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BMW și Great Wall Motor vor construi automobile în China

www.stirileprotv.ro
BMW

Producătorul auto chinez Great Wall Motor a obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare de la Beijing pentru a construi, împreună cu BMW, o fabrică în China, ceea ce va permite grupului german să dezvolte şi să producă un model Mini cu emisii scăzute, transmite Reuters potrivit Agerpres

În China, cea mai mare piaţă auto din lume, BMW vinde anual peste două milioane de maşini, în timp ce producătorul de SUV-uri Great Wall a livrat anul trecut peste un milion de unităţi.

Great Wall şi BMW încearcă din februarie 2018 să obţină aprobare pentru un proiect de 5,1 miliarde de yuani (724,4 milioane de dolari) ce vizează împărţirea costurilor pentru a produce un vehicul electric low-cost pe o platformă comună, care să fie folosită de ambele branduri.

Cele două companii vor să producă anual 160.000 de maşini echipate cu motoare cu combustie internă pentru export, a anunţat Great Wall.

Construcţia fabricii ar urma să înceapă în 2020 şi să fie finalizată în 2022, dar grupul chinez a precizat că încă trebuie aprobată de autorităţi capacitatea pentru vehiculele cu emisii scăzute.

Reprezentanţii BMW nu au comentat informaţia.

Cei doi producători auto preconizau să construiască în China vehicule cu emisii scăzute, dar disputa comercială dintre Washington şi Beijing i-a determinat pe şefii BMW să îngheţe planurile de creare a unui hub chinez de export.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.