Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR a obținut un super-profit de 2 miliarde lei în 2021/ De 3 ori mai mare decât cel planificat

jurnalul.ro
BANCA NATIONALA A ROMANIEI - BNR

Banca Națională a României (BNR) a realizat un profit de 2,01 miliarde lei, în 2021, fiind de peste 3 ori mai mare decât cel planificat.

Din această sumă, 1,61 miliarde lei vor merge către bugetul de stat, reprezentând cota de 80% din veniturile nete ale băncii, respectiv majorarea rezervelor statutare ale băncii cu valoarea de 243 milioane lei.

Conform datelor BNR, veniturile totale realizate în anul 2021 au fost în cuantum de 3,692 miliarde lei, valoare ce indică un grad de realizare de 143,5% față de prevederile bugetare, evoluție înregistrată în principal pe seama creșterii veniturilor din operațiuni valutare și din dobânzi.

“Această evoluție a fost parțial compensată de nivelul mai redus realizat de veniturile din operațiuni cu titluri comparativ cu estimările bugetare, ca urmare a efectului prețului de piață, provenind din vânzările de titluri denominate în valută”, informează BNR.

Cheltuielile totale efectuate în anul 2021 au fost în valoare de 1,677 miliarde lei, gradul de realizare a acestora față de prevederile bugetare fiind de 87,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.