Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bob Dylan va concerta în Suedia anul viitor, ocazie cu care îşi poate primi premiul Nobel

Bob Dylan

Artistul american Bob Dylan şi-a programat trei concerte în Suedia, în luna aprilie, a anunţat luni Live Nation, ceea ce îi oferă posibilitatea de a primi Premiul Nobel, după absenţa sa de la ceremonia de decernare a premiilor, desfăşurată sămbătă la Stockholm, relatează AFP.

Artistul a refuzat invitaţia tradiţională de a participa la ceremonia din 10 decembrie, invocând "alte angajamente", însă a trimis un discurs de acceptare, în care şi-a exprimat mirarea de a-şi vedea numele alături de cele ale unor scriitori precum Rudyard Kipling, Albert Camus şi Ernest Hemingway.

Citește și: Doliu în lumea filmului: O cunoscută actriţă a încetat din viaţă / VIDEO

Academia suedeză, care aşteaptă din partea artistului un discurs de acceptare, a precizat că nu ştie dacă acesta va profita de venirea sa - la Stockholm pentru concertele din 1 şi 2 aprilie şi la Lund, pentru recitalul din 9 aprilie - pentru a-şi primi premiul.

"El trebuie să-l pronunţe, este o oportunitate, dar nu ştim nimic", a declarat pentru AFP unul dintre membrii Academiei, Per Wästberg, pentru care Dylan este "nepoliticos şi arogant", pentru tăcerea sa după anunţarea premiului.

Decizia artistului american de a nu participa la ceremonie a fost mult timp dezbătută în Suedia, unde a fost văzută ca un vot de blam dat Academiei şi Fundaţiei Nobel, anunță Agerpres.

Premiul Nobel oferă câştigătorilor o medalie de aur, o diplomă şi un cec de opt milioane de coroane suedeze (823.000 euro), aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.