Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șocant! Fondatorul aplicaţiei de plăţi Cash App a fost ucis la San Francisco

www.cbs.com
Politie SUA

Bob Lee, fostul director de tehnologie al Square, care a ajutat la lansarea aplicaţiei de plăţi Cash App, a murit în urma unui atac prin înjunghiere, în San Francisco, relatează CNN, potrivit news.ro.

Moartea lui Lee a fost confirmată de Josh Goldbard, CEO-ul actualului său angajator, MobileCoin.

Lee s-a alăturat MobileCoin, o firmă de criptomonede şi plăţi digitale, în 2021, în calitate de director de produs.

”Dragul nostru prieten şi coleg Bob Lee a murit ieri, la vârsta de 43 de ani, lăsând ân urmă o familie iubitoare şi o întreagă colecţie de prieteni apropiaţi şi colaboratori”, a spus Goldbard într-o declaraţie pentru CNN, miercuri dimineaţă.

”Bob a fost un dinam, o forţă a naturii. Bob a fost autentic. A fost făcut pentru lumea care se naşte chiar acum, a fost un copil al viselor şi orice şi-a imaginat, oricât de nebunesc ar fi, a transformat în realitate. Ne va fi dor de tine, Bob. Te iubim.”

Ce spune poliția

Potrivit unei declaraţii a Departamentului de Poliţie din San Francisco, ofiţerii au răspuns la raportul unei înjunghieri, marţi dimineaţa devreme, în zona Rincon din San Francisco, unde au găsit ”o victimă bărbat adult, de 43 de ani, care suferea de răni aparent prin înjunghiere”.

”Ofiţerii au acordat ajutor şi au chemat medicii la faţa locului. Victima a fost transportată la un spital local cu răni care îi puneau viaţa în pericol. În ciuda eforturilor depuse de personalul de primă intervenţie şi de personalul medical, victima a decedat din cauza rănilor sale”, se arată în comunicatul poliţiei.

Mai multe organizaţii de ştiri locale au citat surse anonime ale poliţiei, spunând că Lee a fost victima înjunghierii.

Poliţia a indicat că nu au fost efectuate arestări şi că ancheta rămâne activă.

San Francisco s-a confruntat cu o aparentă creştere a criminalităţii, în timp ce încearcă să se redreseze după pandemie.

Datele preliminare ale poliţiei raportează 12 omucideri în San Francisco în acest an, o creştere de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Au fost 56 de omucideri în San Francisco

În total,  în 2022, adică exact acelaşi număr de omucideri pe care le-a văzut oraşul în 2021.

Deşi Goldbard nu a furnizat circumstanţele morţii lui Lee în declaraţia sa, el a scris într-un thread separat pe Twitter, reacţionând la ştiri, că: ”În calitate de rezident de o viaţă în Bay Area, am mai multe întrebări decât răspunsuri în seara asta. Nu ştiu cum să repar ce este în neregulă, dar ştiu că ceva nu funcţionează în oraşul nostru gri. Bob a părăsit această lume prea devreme”, a scris Goldbard pe Twitter.

Mulţi alţii din lumea tehnologiei şi nu numai au răspuns la vestea morţii lui Lee cu o revărsare de şoc şi durere. ”Este atât de greu de crezut că a plecat”, a scris directorul general al Figma, Dylan Field, într-un tweet, amintindu-şi cum l-a întâlnit pentru prima dată pe Lee în 2006.

Investitorul în tehnologie Ryan Gilbert, de la Launchpad Capital, a postat pe Twitter că Lee ”a fost unic”, adăugând: ”Fie ca memoria lui să fie o binecuvântare”.

Musk a comentat la o postare pe Twitter

Şi luptătorul de arte marţiale mixte Jake Shields şi-a amintit de Lee ca de ”un prieten loial”, într-un tweet, scriind ”RIP frate”. Â

Tweet-ul lui Shields a atras atenţia noului proprietar al Twitter, Elon Musk, care a intervenit spunând că ”Crimele violente din SF sunt îngrozitoare şi chiar dacă atacatorii sunt prinşi, ei sunt adesea eliberaţi imediat”.

Musk l-a etichetat pe procurorul districtual din San Francisco Brooke Jenkins în tweetul său.

Jack Dorsey, CEO-ul Square (care se numeşte acum Block), a răspuns la ştiri printr-o postare de miercuri dimineaţa, pe aplicaţia descentralizată de socializare Nostr.

”Sfâşietor. Bob a fost esenţial pentru aplicaţia Square şi Cash”, a scris Dorsey.

Lee a fost primul director de tehnologie al companiei Square. Înainte de a se alătura Square, Lee a fost angajat la Google, unde a ajutat la conducerea echipei care a lansat Android.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.