Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boeing investeşte 4,75 miliarde de dolari pentru preluarea diviziei de aeronave comerciale a Embraer

amcham.ma
boeing

Grupul aeronautic Boeing va achiziţiona o participaţie majoritară în divizia de aeronave comerciale a producătorului de avioane Embraer din Brazilia, valoarea tranzacţiei fiind evaluată la 4,75 miliarde de dolari, transmit BBC şi Reuters (Agerpres).

În urma tranzacţiei Boeing îşi majorează semnificativ cota de piaţă pe segmentul avioanelor mai mici de pasageri.

Boeing încerca de mult timp să achiziţioneze Embraer dar necesitatea unui acord a devenit mai presantă după ce rivala sa europeană Airbus SE a preluat o participaţie majoritară în CSeries Aircraft Limited Partnership, divizia firmei canadiene Bombardier care produce şi vinde avioanele C-Series, majorându-şi semnificativ cota de piaţă.

Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze până la finalul lui 2019, va restabili paritatea dintre Boeing şi Airbus pe plan global.

Conform acordului, divizia de aeronave comerciale a Embraer va fi plasată într-o nouă societate mixtă, în care Boeing va deţine o participaţie de 80%, în valoare de 3,8 miliarde de dolari.

Embraer este un conglomerat industrial brazilian industrial şi un producător major de tehnică militară.

În octombrie, Airbus a acceptat să achiziţioneze o participaţie majoritară la CSeries Aircraft Limited Partnership, divizia grupului canadian Bombardier care produce şi vinde avioanele C-Series. Tranzacţia nu generează costuri pentru Airbus, care obţine 50,01% din CSeries Aircraft Limited Partnership.

În urma preluării CSeries, Airbus va putea oferi companiilor aeriene atât avioane CSeries cât şi propriile sale aeronave, îşi va îmbunătăţi eficienţa şi va putea reduce semnificativ preţul componentelor, apreciază analiştii.

Bombardier va deţine aproximativ 31% CSeries, în timp ce Investissement Quebec, divizia de investiţii a provinciei canadiene Quebec, va avea o participaţie de 19%.

Finalizarea rapidă a acordului va permite Airbus să înceapă să comercializeze avioanele C-Series alături de propriile sale modele din familia A320 la Farnborough, cel mai mare Salon aeronautic din lume, care începe în 16 iulie. Avioanele serie C concurează cu Boeing 737 şi Airbus A320.

Airbus, Boeing şi Bombardier au o prezenţă importantă pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.