Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boeing se confruntă cu un moment crucial - Anunțul făcut de noulșef al diviziei de avioane comerciale

boeing

Noul şef al diviziei de avioane comerciale a Boeing a declarat că producătorul american de avioane se confruntă cu ”un moment crucial”, în timp ce lucrează pentru a creşte calitatea şi a răspunde preocupărilor semnificative din partea autorităţilor de reglementare şi companiilor aeriene, după ce un panou fix de uşă s-a desprins de pe un avion 737 MAX 9 aflat în zbor, în ianuarie, transmite Reuters, potrivit news.ro.

”Acesta este un moment esenţial pentru noi şi avem de lucru serios pentru a construi încrederea şi pentru a ne îmbunătăţi operaţiunile”, a declarat Stephanie Pope, care a fost numită luni preşedintă şi CEO al Boeing Commercial Airplanes, într-un e-mail adresat angajaţilor, văzut de Reuters.

Pope a fost numită directoare de operaţiuni în decembrie şi îşi păstrează titlul după ce a ocupat o gamă largă de posturi anterioare la Boeing.

Luni, CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, a anunţat că va pleca până la sfârşitul anului, în timp ce şeful de multă vreme al companiei de avioane comerciale, Stan Deal, s-a pensionat, cu efect imediat, iar preşedintele consiliului de administraţie Larry Kellner a demisionat şi a fost înlocuit în această funcţie de directorul Steve Mollenkopf.

Boeing a fost supus unor critici intense de când un panou fix de uşă al unui avion nou 737 MAX 9  al companiei Alaska Airlines s-a desprins la o altitudine de circa 5.000 de metri.

În urma incidentului, FAA a consemnat la sol avioanele MAX 9 timp de câteva săptămâni, a împiedicat Boeing să crească ritmul de producţie al acestui tip de avioane şi i-a ordonat să elaboreze un plan cuprinzător pentru a aborda ”problemele sistemice de control al calităţii”, în termen de 90 de zile.

Producţia Boeing a scăzut sub maximul de 38 de avioane MAX pe lună pe care îl permite FAA.

Departamentul de Justiţie a deschis o anchetă penală în incidentul legat de MAX 9.

"Drumul nostru înainte este clar. Vom pune siguranţa şi calitatea mai presus de orice pentru a îndeplini şi a depăşi aşteptările autorităţilor noştri de reglementare, clienţilor, publicului zburător şi unul altuia", a spus Pope.

Ea a spus că în următoarele două săptămâni, ”îmi va petrece timpul întâlnindu-mă şi interacţionând cu echipa noastră, pe măsură ce îmbunătăţim şi implementăm planul nostru de îmbunătăţire a siguranţei şi a calităţii”.

Administratorul FAA, Mike Whitaker, a spus mai devreme că agenţia şi Boeing speră până la sfârşitul lunii martie să definească etapele pe care producătorul trebuie să le îndeplinească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.