Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boeing se pregăteşte să lanseze astronauţi la Staţia Spaţială Internaţională

NASA
Statia Spatiala Internationala, ISS

SpaceX nu este singura organizaţie care încearcă să revoluţioneze felul în care trimitem astronauţii în spaţiu. Boeing, cea mai mare companie aerospaţială din lume, doreşte să trimită un echipaj uman la Staţia Spaţială Internaţională cu propria navă, CST-100 Starliner, scrie descoperă.ro.

Boeing plănuieşte în primă fază lansarea unei capsule fără echipaj uman, ca test de zbor, pe o rachetă Atlas 5, la începutul lui aprilie, scrie Futurism.

Avionul spaţial comercial al lui Boeing are similarităţi cu nava Crew Dragon a companiei SpaceX: poate transporta un echipaj de 7 oameni, poate fi operat dintr-un panou de control central, poate andoca autonom la Staţia Spaţială Internaţională şi poate fi refolosit.

Starliner-ul lui Boeing este rezultatul unui contract de 4,2 miliarde de dolari semnat cu NASA în 2014. SpaceX a semnat un contract asemănător pentru misiunea Crew Dragon, dar au plătit compania lui Elon Musk cu doar 2,4 miliarde de dolari.

Totuşi, SpaceX a încheiat cu succes misiunea de a trimite o navă la Staţia Spaţială Internaţională, devenind prima navă comercială americană care a reuşit acest lucru. Dar Boeing mai are de trecut o serie de teste pentru a reuşi.

„Încă sunt paşi critici pentru a completa înainte de lansare şi deşi anticipăm nerăbdători aceste lansări, vom trece seria de teste”, a precizat Kathy Lueders, manager la Commercial Crew Program de la NASA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.