Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boeing traversează cea mai gravă criză după prăbuşirea avioanelor 737 MAX - Ce strategie a adoptat compania pentru a recâștiga încrederea clienților

boeing.com
BOEING 737-800 NG

Boeing a numit miercuri un nou consilier juridic al directorului general Dennis Muilenburg şi al consiliului de administraţie, în contextul celei mai grave crize traversată de companie în ultimii ani după prăbuşirea a două avioane 737 MAX într-un interval de numai cinci luni, în Indonezia şi Etiopia, transmite Reuters, conform news.ro.

Accidentul care a avut loc în Etiopia în martie şi cel din Indonezia, produs în octombrie 2018, au dus la consemnarea la sol, la nivel global, a celui mai bine vândut avion al Boeing, precum şi la procese, investigaţii şi îngrijorări privind siguranţa oferită de 737 MAX.

Compania l-a numit pe Michael Luttig, care era consilier general al Boeing de la venirea sa în companie, în 2006, în funcţia de consilier senior pentru Muilenburg şi consiliul de administraţie.

Daniel Zamfir, ieșire explozivă după motivarea CCR: 'Nu mor caii când vor câinii'. Ce lege va fi 'votată pe repede înainte' săptămâna viitoare în Parlament

Luttig, care se află deseori între cei mai bine plătiţi consilieri generali ai companiilor listate la bursă, va coordona apărarea legală a Boeing în cazurile avioanelor prăbuşite, unul al companiei Lion Air şi altul al Ethiopian Airlines.

Boeing a mai anunţat că Brett Gerry, care este preşedinte al Boeing Japan din 2016, va deveni consilier general în locul lui Luttig.

Ambele numiri intră imediat în vigoare.

Cei doi consilieri vor avea un rol esenţial în campania Boeing de a recâştiga încrederea clienţilor, a pasagerilor şi a autorităţilor de reglementare.

Muilenburg a rezistat apelurilor de separare a funcţiilor de preşedinte, preşedinte al consiliului de administraţie şi de director general, la adunarea anuală a acţionarilor care a avut loc luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.