Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Zamfir, ieșire explozivă după motivarea CCR: 'Nu mor caii când vor câinii'. Ce lege va fi 'votată pe repede înainte' săptămâna viitoare în Parlament

antena3.ro
daniel zamfir

Senatorul ALDE Daniel Zamfir susține miercuri, pe Facebook, că „nu mor caii când vor câinii”, făcând referire la motivarea judecătorilor CCR pe Legea plafonării dobânzilor. Zamfir anunță că va redepune săptămâna viitoare legea în Parlament, care va fi „votată pe repede înainte”.

„CCR a declarat neconstituționala Legea plafonării dobânzilor pentru că nu a fost suficient motivată și că lipsește avizul Consiliului Economic și Social. Acest aviz e unul consultativ despre care aflam din motivarea CCR că a dispărut. In fine, va asigur că vom face o expunere de motive cu toate justificările posibile, vom verifica acum și avizul CES și pentru că există voința politică a alianței PSD-ALDE voi redepune săptămâna viitoare legea in Parlament care va fi votată pe repede înainte.
Nu mor caii când vor cainii!”, scrie Daniel Zamfir pe Facebook.

Reacție FURTUNOASĂ din Guvern la documentarul german despre Dragnea și PSD: 'În fiecare zi sunt naivi noi pentru trucuri vechi'. Săgeți acide către MAE

privind dobânda legală şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar este neconstituţională în integralitatea sa, deoarece nu a fost realizată o fundamentare a soluţiilor adoptate şi nu a fost solicitat avizul Consiliului Economic şi Social.

"Curtea constată că legea, în integralitatea sa, este neconstituţională, (...) întrucât nu a fost realizată motivarea şi fundamentarea economică, socială şi juridică a soluţiilor adoptate şi nu a fost solicitat avizul CES. Curtea nu va mai proceda la analiza celorlalte critici formulate de autorii obiecţiei de neconstituţionalitate", se arată în motivarea publicată joi pe site-ul CCR.

Curtea Constituţională consideră că în lipsa unei motivări a legii adoptate nu se poate cunoaşte raţiunea legiuitorului, care este esenţială pentru înţelegerea, interpretarea şi aplicarea actului normativ.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.