Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său norvegian, despre cooperarea în contextul generat de pandemia de COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut miercuri o convorbire la telefon cu omologul norvegian, Ine Marie Eriksen Soreide, la solicitarea acesteia, discuţiile axându-se, în principal, pe cooperarea româno-norvegiană în contextul generat de pandemia cu SARS-CoV- 2.

Potrivit MAE, cei doi miniştri au fost de acord că, în special în această perioadă, este deosebit de importantă susţinerea proiectelor de cercetare în vederea dezvoltării unor metode de diagnosticare rapidă, tratament, respectiv a unui vaccin global pentru virus, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Ministrul român a exprimat aprecierea pentru contribuţia norvegiană la Mecanismele Financiare Norvegian şi, respectiv, al Spaţiului Economic European, prin care România beneficiază de 502,5 milioane euro, în intervalul 2014-2021, arată MAE.

Din această contribuţie sunt finanţate proiecte în domenii precum societatea civilă, incluziunea socială, justiţie, mediu, cercetare şi inovare.

În acest context, Bogdan Aurescu a adresat propunerea, primită cu deschidere de omologul norvegian, ca o parte a resurselor rămase din exerciţiul financiar 2014-2021 să fie făcute disponibile pentru combaterea efectelor pandemiei SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.