Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu a discutat telefonic cu omologul său japonez despre parteneriatul strategic și colaborarea în contextul crizei sanitare

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său japonez, Toshimitsu Motegi, printre temele de discuţie numărându-se colaborarea dintre cele două ţări în contextul crizei sanitare COVID-19, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, convorbirea a avut loc în continuarea discuţiilor foarte bune purtate de cei doi miniştri în marja celei de-a 14-a Reuniuni a miniştrilor afacerilor externe din cadrul Asia-Europe Meeting (ASEM), desfăşurată la Madrid, la 15 decembrie anul trecut.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat felicitările la adresa omologului său cu prilejul reconfirmării în funcţia de ministru de Externe, la 16 septembrie, şi a exprimat deschiderea şi dorinţa Guvernului României de a colabora îndeaproape cu noul Guvern de la Tokyo.

Citește și: DOSAR Raport 'ABSURD' al unui specialist italian în cazul Mario Iorgulescu - Se bazează pe afirmațiile părinților care spun că a căzut în cap când era mic

Cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind stadiul relaţiilor dintre România şi Japonia, fiind reconfirmat angajamentul ferm al ambelor părţi de a dinamiza cooperarea bilaterală pe toate palierele de interes comun, precum şi de a consolida relaţia bilaterală. De asemenea, a fost exprimată dorinţa ambelor părţi de a depune toate eforturile pentru a marca în mod corespunzător centenarul relaţiilor bilaterale, în cursul anului 2021, şi de a continua şi finaliza procesul de încheiere, în cursul anului viitor, a unui document bilateral pentru stabilirea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. Ministrul Motegi a evidenţiat, cu acest prilej, că România este pentru Japonia un partener deosebit de important.

Totodată, cei doi miniştri au abordat modalităţile concrete de continuare a cooperării în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, ministrul român reiterând mulţumirile părţii române pentru decizia Guvernului de la Tokyo de a dona, în luna iunie 2020, un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), medicament experimental utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.