Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOSAR Raport 'ABSURD' al unui specialist italian în cazul Mario Iorgulescu - Se bazează pe afirmațiile părinților care spun că a căzut în cap când era mic

Europa FM
doctor medic spital

Procurorii români dar și ofițerii italieni s-au lovit de piedicile puse de familia Iorgulescu în îndeplinirea procedurilor legale pe parcursul cercetării lui Mario Iorgulescu pentru fapta de omor, potrivit actelor din dosarul de la Tribunalul București.

În dosar anchetatorii prezintă pe larg modalitățile și persoanele care s-au opus direct atunci când organele de cercetare penală italiene au avut de îndeplinit ordine de anchetă emise din România cu privire la Mario Iorgulescu.

Citește și: DOSAR La o lună de la scoaterea din țară Mario Iorgulescu era 'total independent de ajutor extern' - A plecat la PSIHIATRIE `julit` în cot și genunchi

Una dintre persoanele menționate de anchetatori în dosar, care a întocmit rapoarte medicale în cazul lui Mario Iorgulescu, ce se bazau pe afirmațiile părinților tânărului, este profesor doctor D. Levi.

Incapabil de a aprecia consecințele acțiunilor sale

„Un raport clinic întocmit la 06.02.2020 de Prof. Dr. D. Levi, chirurg și specialist în neurochirurgie. Conform acestuia, pacientul Iorgulescu Gino-Mario a fost internat în Clinica „Le Betulle” pentru diagnostic și tratament, fiind trimis de Institutul Zucchi cu diagnosticul stres post-traumatic și tulburare de personalitate de tip borderline.

Citește și: De aproape 20 de ori, în opt ani, a avut 'CONFERENȚIARUL' Baranga șansa de a pune punct infracțiunii de înșelăciune - Detaliile cazului

Concluziile la care a ajuns medicul sunt acelea că pacientul este incapabil de a aprecia consecințele acțiunilor sale și este incapabil să pună în funcțiune acele mecanisme ale creierului care sunt capabile să inhibe comportamentul.

Pacientul prezintă o deficiență funcțională a lobilor frontali”, se arată în dosar.

Probleme la „lobul frontal” încă din copilărie

„Cu privire la originea leziunilor, pot fi diferite interpretări, deși în urma discuției cu rudele și a unei analize a documentației aflate în posesia rudelor (scrisori, desene, evaluări școlare) s-ar părea că deficiența lobului frontal este prezentă încă din copilărie.

Citește și: DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

Internarea este obligatorie pentru efectuarea terapiei farmacologice și psihologice, fără de care pacientul ar reprezenta un risc atât pentru sine, cât și pentru alții”, se mai arată în actele anchetatorilor.

Procurorul notează că medicul a ajuns la aceste concluzii inclusiv în baza unor simple afirmații ale părinților:

„La vârsta de 2-3 ani pacientul a căzut din pat;

Citește și: ANALIZĂ Piedone poate fi CÂȘTIGĂTOR ABSOLUT sau primarul de la S5 luat cu duba la penitenciar în timpul mandatului -Scenariile posibile din dosarul Colectiv

În anul 2017 a suferit un traumatism cranian în urma unei căzături pe marginea unui bazin;

La vârsta de 7 ani se observă debutul tulburărilor comportamentale, care se agravează în jurul vârstei de 11 ani.

În timpul liceului, pacientul începe psihoterapia, care a fost întreruptă în timpul facultății.

În anul 2016, pacientul a fost retras de la universitate de către părinți în urma unui episod suicidar (doar mențiunea părinților)”, a notat medicul în notițele din raport.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

Procurorii nu cred în doctorul lui Mario Iorgulescu

„Prin acest înscris, emis în baza altor înscrisuri întocmite pro causa, emise la rândul lor în baza susținerilor familiei inculpatului, medicul a stabilit practic lipsa discernământului („pacientul este incapabil de a aprecia consecințele acțiunilor sale”), în baza unor pretinse leziuni pe care inculpatul le-ar avea din copilărie (a căzut din pat la 2-3 ani).

Înscrisul medical susține ipoteza absurdă că inculpatul a trăit toată viața fără să știe ce face, dar situația a devenit problematică abia acum, când este cercetat pentru că a ucis o persoană.

Tot astfel, abia acum inculpatul are nevoie de tratament fără de care este un pericol pentru sine și pentru alții”, este opinia anchetatorilor în raport de susținerile doctorilor lui Mario Iorgulescu.

Citește și: DOSAR A trecut UN AN de la omorul produs de Mario Iorgulescu - Rețeta familiei Iorgulescu de a ține băiatul DEPARTE de brațul lung al legii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.