Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu, întrevedere cu secretarul general al OCEMN

Bogdan Aurescu

Ministrul demis al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit joi pe secretarul general al Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră, ambasadorul Michael Christides, aflat în vizită de lucru la Bucureşti, în contextul exercitării de către România a preşedinţiei-în-exerciţiu a OCEMN în primul semestru al anului 2020, potrivit Agerpres.

Potrivit MAE, agenda convorbirilor a vizat evoluţiile curente în cadrul OCEMN, progresele realizate în îndeplinirea obiectivelor Organizaţiei, precum şi modalităţile în care preşedinţia-în-exerciţiu română poate contribui în continuare la promovarea acestora.

Ministrul Bogdan Aurescu a reconfirmat importanţa prioritară pe care România o acordă continuării procesului de reformă a OCEMN, pe baze consensuale, în vederea creşterii performanţei instituţionale, precum şi pentru avansarea proiectelor aflate pe agenda OCEMN, precizează sursa citată. În acest sens, el a reiterat sprijinul activ al României pentru eficientizarea şi îmbunătăţirea modalităţilor de lucru la nivelul OCEMN, astfel încât Organizaţia să răspundă mai bine aşteptărilor statelor membre OCEMN.

Citește și: Cristian Tudor Popescu a explodat la adresa lui Moise Guran: Capacitate intelectuală scăzută

Şeful diplomaţiei române a subliniat angajamentul ferm al ţării noastre pentru dinamizarea cooperării economice interguvernamentale în regiunea extinsă a Mării Negre, prin stimularea coeziunii, interconectivităţii şi cultivarea dialogului la nivelul OCEMN.

Aurescu a evidenţiat şi obiectivul preşedinţiei-în-exerciţiu române de dinamizare a interacţiunii dintre OCEMN şi UE, în mod pragmatic şi flexibil, în măsură să conducă la impulsionarea dimensiunii comune de acţiune în plan regional, orientată spre implementarea de proiecte sectoriale prioritare pentru dezvoltarea economică sustenabilă a regiunii extinse a Mării Negre, arată comunicatul MAE.

Secretarul general Michael Christides a mulţumit pentru sprijinul constant şi valoros oferit de România în promovarea cooperării regionale în cadrul OCEMN şi a exprimat aprecieri pentru priorităţile de agendă avansate de preşedinţia-în-exerciţiu română, precum şi pentru contribuţia la consolidarea profilului regional al Organizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.