Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu l-a primit pe vice-ministrul Afacerilor Externe şi Expatriaţilor al Palestinei

Facebook
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a primit-o, luni, pe Amal Jadou, vice-ministrul Afacerilor Externe şi Expatriaţilor al Palestinei, în contextul vizitei acesteia la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, dialogul a prilejuit şi un schimb de opinii cu privire la evoluţiile de securitate din Ucraina, vice-ministrul afacerilor externe şi expatriaţilor Amal Jadou mulţumind, cu acest prilej, pentru întreg sprijinul acordat de România în vederea repatrierii cetăţenilor palestinieni din Ucraina şi exprimând apreciere pentru eforturile autorităţilor române de gestionare a acestei situaţii de criză, inclusiv pentru modul în care România oferă asistenţă tuturor refugiaţilor din Ucraina.

Cei doi demnitari au avut, totodată, un schimb de opinii cu privire la Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, prilej cu care vice-ministrul afacerilor externe palestinian a mulţumit pentru poziţia tradiţională echilibrată şi echidistantă a României în acest dosar.

În acest context, ministrul român de Externe a reiterat sprijinul constant al ţării noastre pentru crearea condiţiilor favorabile reluării dialogului direct între cele două părţi, în vederea soluţionării conflictului şi implementării soluţiei celor două state, poziţie exprimată şi cu prilejul recentei vizite a ministrului Afacerilor Externe al Israelului în România, Yair Lapid.

Cu prilejul vizitei la Bucureşti a vice-ministrului Amal Jadou, a avut loc şi o rundă de consultări politico-diplomatice cu secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Cornel Feruţă.

Discuţiile s-au concentrat asupra stadiului actual al relaţiilor bilaterale şi a modalităţilor concrete de dezvoltare a acestora în diverse domenii sectoriale de interes comun, precum educaţia, afacerile interne, serviciile publice şi sociale. În context, secretarul de stat Cornel Feruţă a exprimat deschiderea României pentru consolidarea cooperării în domeniul educaţiei, ca modalitate concretă de sprijinire a procesului de consolidare instituţională a Palestinei, sens în care a amintit de creşterea numărului de burse acordate de România studenţilor palestinieni.

În ceea ce priveşte domeniul economic, în timpul consultărilor, cei doi oficiali au fost de acord asupra necesităţii impulsionării mediilor de afaceri din România şi Palestina în vederea utilizării oportunităţilor de afaceri deja existente şi a identificării unor noi proiecte de interes comun. De asemenea, secretarul de stat român a reiterat sprijinul constant acordat de România Palestinei în cadrul UE, precum şi pentru deblocarea fondurilor destinate acestei ţări, fără condiţionalităţi.

Vice-ministrul afacerilor externe palestinian a mulţumit pentru contribuţia României la UNRWA în ultimii ani, subliniind că aceasta reprezintă o dovadă concretă a prieteniei româno-palestiniene.

Dialogul a prilejuit şi un schimb de opinii aprofundat asupra Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, context în care secretarul de stat Cornel Feruţă a reiterat sprijinul constant al României pentru soluţionarea conflictului israeliano-palestinian prin intermediul negocierilor directe şi pentru implementarea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate. Totodată, a evidenţiat că orice demers care poate contribui la deblocarea Procesului de Pace în Orientul Mijlociu sau la crearea unei atmosfere favorabile reluării acestuia, va fi susţinut de România, având în vedere că este în beneficiul ambelor părţi şi al stabilităţii regionale, direct relevante pentru securitatea UE şi a României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.