Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu participă, marţi şi miercuri, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele B9

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa, în perioada 10-11 martie 2020, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele Formatului Bucureşti 9 (B9), de la Vilnius, Lituania. La eveniment vor lua parte şi oficiali NATO şi din cadrul Departamentului de Stat al SUA, scrie news.ro.

Potrivit Ministeruluiafacerilor Externe, agenda reuniunii se va concentra pe implementarea deciziilor adoptate la reuniunea de nivel înalt de la Londra, din decembrie 2019, cu accent asupra procesului de reflecţie privind consolidarea dimensiunii politice a NATO, partajării echitabile a responsabilităţilor şi abordării aliate faţă de riscurile de securitate din regiune.

Vor fi, de asemenea, discutate evoluţiile legate de rolul NATO în combaterea terorismului şi în gestionarea unor noi tipuri de provocări, precum cele din domeniul tehnologic sau al securităţii energetice.

Cu prilejul prezenţei la Vilnius, ministrul Bogdan Aurescu va lua parte şi la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 30 de ani de la obţinerea independenţei Lituaniei.

Formatul B9 este o iniţiativă a României şi Poloniei la care mai participă Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia.

Formatul B9 este o platformă deosebit de utilă pentru aprofundarea dialogului şi cooperării între aliaţii de pe Flancul Estic al NATO, în vederea articulării contribuţiei specifice a acestora la procesele în derulare din cadrul Alianţei, în deplină concordanţă cu principiile solidarităţii şi indivizibilităţii securităţii tuturor statelor membre NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.